Loading...

Hălăuceşti: Capitul Provincial al Surorilor Franciscane Misionare de Assisi

Surori Franciscane Misionare de Assisi

Distribuie cu:

Surori Franciscane Misionare de Assisi

Surorile Franciscane Misionare de Assisi

 

„Să reînflăcărăm darul lui Dumnezeu care este în noi, întărindu-ne în credinţă, prisosind în mulţumire” este motoul celui de-al doilea Capitul Provincial Ordinar al Surorilor Franciscane Misionare de Assisi din Provincia „Sfântul Francisc de Assisi” din România care se desfăşoară în perioada 14-24 aprilie 2013, în comunitatea „Sfânta Rita” Hălăuceşti (Iaşi).

Rolul unui capitul este de a verifica viaţa şi activităţile comunităţilor noastre în lumina evangheliei, a regulii şi a constituţiilor proprii, precum şi a orientărilor date de către Biserică, de a alege superioara provincială şi consiliul acesteia, de a proiecta drumul provinciei pentru următorii patru ani, căutând soluţii adecvate pentru acele situaţii propuse spre discuţie. Încercăm să realizăm toate acestea spre mai marea slavă a lui Dumnezeu, într-un climat de rugăciune, fraternitate, ascultare reciprocă şi discernământ comun, printr-o căutare sinceră a binelui Provinciei şi a întregii Familii religioase, sub călăuzirea Duhului Sfânt.

La acest capitol participăm 31 de surori, dintre care sr. Juliana Malama, superioara generală, surorile din fostul consiliu provincial, şi surorile delegate alese ca reprezentante de către toate surorile cu voturi perpetue.

După două zile de reculegere în care am fost ajutate de către pr. Virgil Blaj (OFMConv) să intrăm mai profund în noi, să simţim pulsul societăţii de azi şi să dăm nume la ceea ce se „respiră” în jurul nostru, pentru a şti să facem un bun discernământ, în primele două sesiuni ale capitolului , s-a trecut la verificarea vieţii şi activităţii provinciei noastre din cvadrieniul abia încheiat.

În cea de-a treia sesiune a fost aleasă superioara provincială în persoana sr. Regina Birou, de fapt, reconfirmată în această slujire.

La 19 aprilie 2013, în cea de-a patra sesiune a capitulului, au fost alese şi surorile care o vor ajuta pe superioara provincială la conducerea provinciei:

  • Sr. Iacinta Roca – vicară provincială

  • Sr. Elena Enăşcuţ – secretară provincială

  • Sr. Maria Dîscă – consilieră

  • Sr. Veronica Balint -consilieră şi econoamă provincială.

Lucrările capitulare nu se încheie însă, deoarece în zilele ce urmează surorile capitulare vor elabora proiectul pentru următorii patru ani.

Vă invităm să ne însoţiţi prin rugăciune căci vrem cu adevărat să răspundem voinţei lui Dumnezeu prin deciziile pe care le vom lua, vrem să reînflăcărăm darul vocaţiei pe care Cel Preaînalt a sădit-o în noi, întărindu-ne în credinţă şi prisosind în mulţumire.

Sr. Irina Giurgică

Distribuie cu: