Loading...

Papa va merge la Prima Sf. Împărtăşanie în parohia unui paroh român

Papa Francisc

Distribuie cu:

Papa Francisc

Papa Francisc

Nu mică mi-a fost mirarea să citesc, pe site-ul unui ziar italienesc, cum că Papa Francisc a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe unul dintre parohii din Roma, informându-l că vrea să meargă în parohia sa pentru a celebra Liturghia pentru Prima Sf. Împărtăşanie a unui grup de 44 de copii.

Este rar – a comentat Redacţia respectivului ziar – ca un episcop să-şi sune parohul pentru un asemenea eveniment, însă este de-a dreptul impresionant să-l auzi la telefon pe Papa care-ţi spune că va participa la Prima Sf. Împărtăşanie a copiilor din propria parohie. Papa Francisc nu se dezminte. El care, în primele sale discursuri, a declarat că noi, creştinii, trebuie să mergem spre periferii pentru a-i întâlni pe toţi oamenii, acum pune în practică propriile idei.

Pe data de 28 mai, aşadar, Papa Francisc va merge în parohia „Sf. Elisabeta şi Zaharia” din zona Flaminia, Roma, ca să îi împărtăşească pe cei 44 de copii, unde este paroh un român, Pr. Benoni Ambăruş, numit de oameni părintele Ben. „Îngerul” care a mijlocit această surpriză este Pr. Giovanni Lamanna, preşedintele unui centru de refugiaţi numit Astalli. Papa Francisc a fost de acord, iar mai apoi l-a sunat pe celular pe părintele Ben pentru a-l înştiinţa de venirea sa. Părintele paroh, desigur, a crezut că era o glumă; însă era adevărat. Acum părintele Ben vrea să-l invite pe Papă la cină. De ce nu? – a comentat Redacţia – cu Papa Bergoglio totul este posibil!

Fr. Adrian Măgdici OFMConv.

Distribuie cu: