Loading...

Zi de reculegere la Prăjești

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru darul de a ne a fi strâns laolaltă în această zi de reculegere și pentru că i-am putut simți apropierea și prezența.

Frații din zona Bacău reuniți pentru reculegere la Prăjești.

Distribuie cu:

În ziua de joi, 16 martie 2017, s-a desfășurat în conventul „Preasfânta Treime” din Prăjesti, ziua de reculegere lunară organizată de către frații din convent, la care au participat frații din zona Bacău. Momentul spiritual a fost propus de către fr. Augustin-Petrică Patrașcu, Magistru al Noviciatului din Prăjești.

Programul zilei de reculegere a început la ora 09:30, cu un cântec de invocare la Duhul Sfânt pentru a primi lumina și harul său. Fr. Augustin îi mulțumește fratelui Emilian, guardianul și parohul comunității din Prăjești, pentru invitația de a împărtăși din cunoașterea și experiența sa de slujitor al Domnului. Tema meditației s-a centrat  pe rolul memoriei în slujirea sacerdotală, întrucât preoții au primit misiunea de a vindeca, de a susține și de a conduce poporul lui Dumnezeu. Prima datorie a apostolului este aceea de a aminti altora ceea ce el însuși a primit. Preoții, așadar, nu sunt doar prezenți și activi, ci și absenți, în măsura în care ei sunt chemați să se retragă deoparte și să lase loc Duhului Sfânt să lucreze în ei și cu ei. Tot ceea ce simțim și gândim ne amintește de Dumnezeu și de lucrarea sa. Fr. Augustin ne îndeamnă, prin urmare, să fim amintiri vii și să amintim și poporului că este amintirea iubită a lui Dumnzeu. Ca meditație personală ne sunt propuse câteva întrebări: Cum devin eu memoria lui Dumnezeu? Cum accept și fac conexiuni între suferințele mele și cele ale lui Isus?

Programul s-a derulat cu câteva momente de meditație personală, a Căii Sfintei Cruci și cu rugăciunea Orei Medii. După ce am retrăit drumul parcurs de Isus și după ce am intonat cu toții rugăciunea Bisericii, ne-am adunat pentru agapa frățească.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru darul de a ne a fi strâns laolaltă în această zi de reculegere și pentru că i-am putut simți apropierea și prezența vie, îl rugăm să ne binecuvânteze cu pace și bine în activitățile zilnice.

Album Foto:

Distribuie cu: