Loading...

Wexford (Irl): Hirotonirea întru diaconat a fr. Cătălin Ieremia Budău

Distribuie cu:

In perioada 21-25 februarie, am avut bucuria de a participa ca delegat al pr. Prov. Emilian Cătălin, la hirotonirea întru diaconat, a fratelui nostru Cătălin-Ieremia Budău, din Nicolae Bălcescu, Bacău, de comunitate la Conventul Fraţilor Franciscani din Wexford, Irlanda.
Duminică, 23 februarie, în biserica „Sf. Francisc de Assisi”, la ora 09.45, a avut loc celebrarea sf. liturghii, prezidată de PS. Ep. Denis Brennan, la începutul căreia, a ţinut să mulţumească părinţilor pentru ofranda lor făcută Biserica Universale şi în special pentru cea din Irlanda, unde fratele Ieremia va lucra în perioada următoare, şi de asemenea Provinciei Franciscane din România care l-a condus până aici şi Custodiei din Anglia şi Irlanda, care l-au primit în mijlocul lor. A fost o ceremonie bine pregătită şi îngrijită, într-un cadru fratern şi sobru în acelaşi timp, specific locului.
A urmat momentul consacrator, emoţionant pentru creştinii locului, deoarece nu au mai avut ocazia să vadă de mult un asemene eveniment religios.
La sfârşitul sfintei liturghii, noul pr. Diac. Cătălin-Ieremia Budău, a mulţumit, aşa cum se cuvine, Bunului Dumnezeu pentru că l-a ajutat să ajungă la acest moment, a mulţumit, apoi, părinţilor şi familiarilor, a mulţumit într-un mod special Provinciei „Sf. Iosif” din România, Provincialului şi tuturor formatorilor, care l-a format în toţi anii de formare, precum şi tuturor participanţilor la eveniment şi care astfel au făcut ca sărbătoarea să fie cât mai frumoasă.
După sf. liturghie, a urmat momentul congratulării din partea noastră a tuturor faţă de neodiaconul Cătălin, şi al şedinţei foto… După care s-a mers în „breakfast”, pentru o agapă frăţească, unde au venit şi foarte mulţi credincioşi români din Dublin şi împrejurimi.
A urmat apoi, „masa şi dansul” într-o climă de fraternitate şi de sărbătoare anglo-română, deoarece au participat atât familiarii sărbătoritului cât şi mulţi fraţi români din Irlanda, Italia, Anglia, Franţa şi România. Pr. Ciprian Budău, guardianul conventului de la Wexford, a avut grijă să nu lipsească nimic de pe masă pentru ca participanţii să se simtă bine.
Mulţumind Domnului pentru că se îndură zilnic de noi şi face fapte minunate, în numele Provinciei şi a definitorului din România, am mulţumit Episcopului şi tuturor fraţilor responsabili, iar întorcându-mă acasă, v-am redat în mod simplu ceea ce am văzut şi trăit aceste zile de bucurie.
A fost o experienţă plăcută. Vă mulţumesc de încredere!
Pace şi bine.

A consemnat,
pr. Alexandru Olaru OFMConv
Gurdian la Conventul „Sf. Iosif” Bacău

[AFG_gallery id=’88’]

Distribuie cu: