Loading...

Vizită pastorală a Prea Sfinţitului Alexandru în parohia Chișineu Criş

PS Alexandru Mesian şi fr. Florin Orza

Distribuie cu:

PS Alexandru Mesian şi fr. Florin Orza

PS Alexandru Mesian şi fr. Florin Orza

De sărbătoarea Înălţării Domnului, la 13 iunie 2013, Prea Sfinţia Sa Episcop Alexandru Mesian, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Chişineu Criş. Este a treia vizită pastorală pe care Prea Sfinţia Sa o face în această localitate. Ultima vizită pastorală a avut loc în vara anului trecut, la 22 iulie 2012 cu ocazia sfinţirii noii biserici protopopiale. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj şi de părintele Cristian Chişvasi.

Alte fotografii –>

 

La sosire, P.S. Alexandru a fost întâmpinat în faţa bisericii cu Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce de pr. Dănuţ Ciuban protopop de Chişineu-Criş şi de pr. Augustin Budău O.F.M.Conv. parohul locului.

Programul a început cu Sfântul Rozar după care a urmat Sfânta Liturghie Arhierească. Alături de Prea Sfințitul Alexandru au concelebrat: Mons. Angelo Narcis-Pop, Vicar general al Eparhiei de Lugoj, pr. Cristian Chişvasi, Pr. Dănuţ Ciuban, protopop de Chişineu-Criş, pr. Augustin Budău O.F.M.Conv. parohul locului, pr. Florin Orza O.F.M.Conv (Chişineu Criş), pr. Gheorghe Tomoiagă, paroh de Bocsig şi pr. Roman Dubeştean, paroh de Şimand. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohiei şi de un grup de tineri şi surori de la Oradea.

P.S. Alexandru a vorbit credincioșilor mai întâi despre sărbătoarea Înălţării Domnului şi despre ziua eroilor. „Să nu ne uităm eroii” a spus P.S. Alexandru „care şi-au dat viața pentru aproapele pentru familie şi pentru apărarea ţării”. În continuare P.S. Alexandru a vorbit despre viața si activitatea Sfântului Anton de Padova. I-a felicitat pe fraţii franciscani pentru rodnica activitate pastorală în timpul scurt de când s-au stabilit în această parohie, în vara anului trecut.

La final, pr. paroh Augustin, parohul locului a adresat câteva cuvinte de mulţumire, lui Dumnezeu şi Sfântului Anton de Padova. „Şi noi după exemplul lui” a spus Părintele Augustin „ascultându-l pe Dumnezeu putem merge pe calea sfințeniei”. În continuare a mulțumit Prea Sfinţitului Alexandru, preoților concelebranţi, grupului de la Oradea care a cântat împreună cu credincioşii din corul parohial; a mulţumit credincioșilor locali şi celor de la Oradea, Şimand, Bocsig, Sintea Mare şi Arad pentru că au luat parte la eveniment.

După Sfânta Liturghie, toţi preoţii împreună cu P.S. Alexandru s-au adunat în faţa statuii Sfântului Anton de Padova. Aici au invocat rugăciunea de recomandare către Sfântul Anton, o rugăciune pentru copii şi părinţi şi o rugăciune pentru sfinţirea crinilor. Apoi, Prea Sfinţitul Alexandru a binecuvântat prin stropire cu apă sfinţită crinii şi pe toţi credincioşii prezenţi.

Programul serii s-a încheiat cu binecuvântarea relicvei Sfântului Anton. Toţi credincioşii au sărutat relicva Sfântului Anton şi au fost miruiţi.

A urmat o agapă frăţească în faţa bisericii.

Raimondo-Mario Rupp
sursă: http://www.bru.ro

Distribuie cu: