Loading...

Viișoara: Exerciții spirituale – [II]

În perioada 21- 26 mai 2023, la Mănăstirea „Maica Unității” din Viișoara, 21 de frați franciscani conventuali, sub îndrumarea părintelui Sorin-Adrian Giurgi, luminați de Sfintele Scripturi, de viața și scrierile Seraficului Părinte Francisc din Assisi, au participat la a doua serie de exerciții spirituale organizate de Provincia „Sf. Iosif” din România.

Viișoara: A doua serie de exerciții spirituale pentru Frații Minori Conventuali

Distribuie cu:

Au fost cinci zile de zile de rugăciune, de meditare a cuvântului și de pace sufletească, lăsându-l pe Duhul Sfânt să se odihnească peste cei prezenți, întrucât însuși Seraficul Părinte Francisc îi invita pe frați să-l invoce în orice împrejurare, atât în predicarea cuvântului, cât și în munca de fiecare zi, numindu-l pe Duhul Sfânt: Ministrul general al Ordinului.

Golindu-se de ei înșiși, de mirajul și deșertăciunea lumii, cuvintele care i-au călăuzit pe frații prezenți au fost preluate din Regula confirmată: habere Spiritum Domini et sanctam eius operationem (Rb 10,8) („să ne însușim Duhul Domnului și sfânta sa lucrare”), astfel purificați și iluminați în interior și aprinși de focul Duhului Sfânt, să poată păși pe urmele Domnului Isus Cristos și prin El să ajungă la Tatăl care viețuiește și domnește și este preamărit în Treimea desăvârșită și în simpla unitate.

La final au fost aduse laude și mulțumiri Dumnezeului Preaînalt, părintelui Sorin și fraților de la Viișoara pentru zilele de har și de binecuvântare.

Pace și bine!

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu: