Loading...

Vatican: pr. Martin Benedict

În ziua de 15 februarie 2022, dosarul de beatificare și de canonizare al slujitorului lui Dumnezeu preot medic Martin Benedict, după ce a fost îndelung analizat de către Comisia Teologică din cadrul Congregației pentru Cauzele Sfinților, a primit rezultat pozitiv. Acest lucru înseamnă că munca depusă de colaboratorul extern al cauzei, pr. Bejan Eusebio, a fost făcută cu multă acribie, fapt pentru care îi mulțumim.

În curând... despre slujitorul lui Dumnezeu preot și medic Martin Benedict

Distribuie cu:

În curând – ținând cont și de volumul mare de cauze existente în aceeași Congregație – cauza Slujitorului nostru va fi analizată și de prevăzuta Comisie a Cardinalilor și a Episcopilor, după care va urma pronunțarea Sfântului Părinte Papa Francisc în privința eroicității trăirii virtuților.

Până atunci și între timp nu ne rămâne decât să ne bucurăm pentru acest nou pas spre declararea slujitorului lui Dumnezeu, preot medic Martin Benedict ca venerabil al Bisericii Catolice și, mai ales, să-i cerem mijlocirea pe lângă tronul Tatălui Ceresc, imitând în același timp viața lui de sfințenie în pelerinajul nostru pământesc.

*

Mari lucruri ai făcut, Doamne, în viața și în moartea Slujitorului tău, preot Martin, medic sufletesc și trupesc!
Mari lucruri vei înfăptui, Doamne, prin mijlocirea lui în noi și în frații noștri. Laudă Ție!

Pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu,
Ministru provincial

Distribuie cu: