Loading...

Zi de reculegere la Buruienești

Joi, 24 februarie 2022, în comunitatea „Sf. Iosif, Muncitorul” din Buruienești, s-a desfășurat ziua de reculegere lunară a fraților din zona Roman: Roman („Sf. Anton de Padova”), Hălăucești, Nisiporești, Cacica, Viișoara și Buruienești.

Zi de reculegere a fraților din zona Roman la Buruienești

Distribuie cu:

La ora 10.00, fr. Gabriel Neculăeș, guardian și paroh al comunității, a susținut o meditație în vederea pregătirii pentru Timpul Postului Mare și intitulată „Iertarea fraternă, calea spre împăcare”, având ca suport biblic textul din Matei 18,21-35, fragment cunoscut ca regulă a comuniunii fraterne.

Isus, în ciuda prevederilor rabinice, a anulat orice percepție cantitativă a iertării și a instaurat și ratificat pe Calvar iertarea fără margini. Altminteri, iertarea este inima evangheliei iar lectura ei ne provoacă la o celebrare continuă a generozității, înțelegerii, compasiunii și iubirii în comunități și relații. Iertarea acordată din iubire este singura care nu așteaptă ceva în sau la schimb. Postul Mare e timpul convertirii către o atare iertare gratuită.

După prezentarea meditației și interiorizare, la ora 12.00, a urmat un moment de rugăciune în biserica parohială, incluzând rugăciunea Îngerul Domnului, recitarea Sfântului Rozariu și Ora Medie. Momentul de reculegere s-a încheiat, într-un climat fratern, cu o agapă frățească pregătită cu generozitate de conventul gazdă.

Album Foto:

Distribuie cu: