Loading...

Valea Mare: Profesiune perpetuă

Distribuie cu:

„Te-am iubit cu o iubire veşnică” (Ier 31,3) sunt cuvintele pe care sr. Bernadeta Secaci le-a auzit în inima ei rostite de către Dumnezeu pentru ea, cuvinte care au pătruns adânc în fiinţa ei, au modelat-o şi au condus-o treptat să înţeleagă că a fost aleasă şi chemată să pună la dispoziţia acestei iubiri întreaga viaţă, oferindu-se pentru totdeauna Domnului prin profesiunea călugărească în Familia Surorilor Franciscane Misionare de Assisi.


 

profesiune_Secaci

Celebrarea profesiunii religioase a avut loc în cadrul sfinte Liturghii, prezidată de pr. Teofil Petrişor, ministru provincial al OFMConv., în biserica parohială „Sfântul Mihail” din Valea Mare (BC), duminică, 28 august 2016.

Cu mare bucurie şi recunoştinţă faţă de Domnul, mama, fraţii şi surorile ei, credincioşii comunităţii parohiale în care s-a născut, dar şi din comunitatea parohială în care slujeşte, surorile din familia religioasă, precum şi prietenii ei au însoţit-o, luând parte la pecetluirea legământului ei de iubire şi invocând asupra ei har şi binecuvântare.

În cuvântul de la predică, pr. Bogdan Balaşcă a subliniat trei aspecte care se realizează, prin consacrare, în viaţa celui consacrat: a răspunde chemării lui Dumnezeu permite celui consacrat să devină el însuşi, să atingă în profunzime unicitatea proprie; apoi consacrarea permite o intimitate unică cu Domnul, căci fiinţa întreagă este legată şi dăruită Mirelui divin, o intimitate care nu este intimism căci consacratul este chemat nu pentru sine ci pentru poporul său, pentru cei în suferinţă, pentru cei săraci. Aici se realizează al treilea aspect, cel al profeţiei: cel consacrat se află între Dumnezeu şi oameni, vorbeşte oamenilor de Dumnezeu, prin cuvinte şi fapte, şi îi vorbeşte Domnului de oameni.

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru darul sorei Bernadeta, o încredinţăm ocrotirii mamei cereşti şi dorim ca iubirea lui Dumnezeu pe care a experimentat-o să rămână pentru drumul ei forţă şi curaj, mărturie bucuroasă a milostivirii divine pentru toţi cei pe care îi va întâlni.

Sr. Cristina Vasile, SFMA

Distribuie cu: