Loading...

Luizi-Călugăra: Invitație la profesiunea solemnă

Distribuie cu:

Duminică, 04 septembrie 2016, în biserica romano-catolică „Înălțarea Sfintei Cruci” din localitatea Luizi-Călugăra, fratele Cristinel Gal va profesa voturile religioase pe viață. Ritualul profesării voturilor solemne va avea loc în cadrul Sfintei Liturghii de la orele 18:00 și va fi prezidată de către ministrul provincial, pr. Teofil Petrișor, OFMConv.


 

invitatie-solemna 

Așa cum prevăd Constituțiunile Ordinului nostru (II, 4 §1), prin profesiunea voturile de ascultare, sărăcie și curăție, frații: a) se consacră lui Dumnezeu în mod special, direct și total; b) se conformează tot mai mult modului de viață al Domnului Cristos și se unesc în chip special cu Biserica și cu misiunea ei salvifică; c) exprimând astfel în mod deplin consacrarea de la Botez, ei se aprind tot mai mult de focul carității, progresează în viață ca niște călători și penitenți și renunță de bunăvoie la bunurile ce îi atrag mai mult în această lume.

Într-adevăr, după un parcurs formativ intens, în care fratele Cristinel Gal, călăuzit și povățuit de către formatori, a experimentat viața și spiritualitatea franciscană, se va consacra pe deplin lui Dumnezeu profesând pe viață voturile evanghelice, după exemplul Seraficului Părinte Francisc. Momentul profesiunii solemne a fost precedat de o pregătire proximă, potrivit cu normele statutelor, și considerat al doilea noviciat. Acesta a avut loc în Italia, la Rivotorto, fiind organizat de către FIMP (Federația Provinciilor Inter-Mediteraneene), sub îndrumarea fr. Antonio Bertazzo, fr. Roberto Tamanti și fr. Massimo Ruggiero.

Fratele Cristinel Gal aparține Parohiei R.-C. „Înălțarea Sfintei Cruci” din Luizi-Călugăra (BC).

Întrucât profesarea pe viață a voturilor evanghelice reprezintă un moment unic și deosebit din viața Provinciei Fraților Minori Conventuali și a fratelui Cristinel Gal, vă invităm să luați parte la acest eveniment, susținându-l pe fratele Cristinel Gal în duh și rugăciune.

 

Pace și bine!

Secretariatul Provinciei

Distribuie cu: