Loading...

A trecut la Domnul sr. Teofila (Catrina) Sociu

Distribuie cu:

teofila_sociuÎn dimineața zilei de 28 august 2016, Sr. Teofila  (Caterina) Sociu a răspuns cu seninătate și încredere ultimei chemări, plecând din această lume pregătită pentru întâlnirea cu Cel pe care îl aștepta cu dor: Cristos, bucuria și sensul întregii ei vieți.

Sr. Teofila s-a născut la 08.09.1922,  în satul Pildești, com Simionești, jud. Neamț și a intrat în Institutul Surorilor Franciscane Misionare de Assisi la 12.04.1940. A început noviciatul în 25.08.1943, a făcut prima profesiune pe 08.12.1945, iar profesiunea perpetuă a celebrat-o la 14.08.1981.

Iubirea și încredințarea în voința Celui iubit au caracterizat viața de consacrare a Sr. Teofila și au făcut din ea o slujitoare umilă, fidelă, plină de bunătate, discreție, răbdare și cu o voință mereu vie. În anii grei din perioada regimului comunist a continuat să-și ofere viața slujind în diferite parohii precum: Bârgăoani, Bălușești, Galați, Nisiporești, dar și la Seminarul și Episcopia din Iași (11 ani). În 1990 Sr. Teofila a revenit cu drag în comunitatea religioasă, așa cum îi promisese Domnului, fiind o figură luminoasă, senină, mărturisitoare bucuroasă a consacrării ei, atât în slujirea de superioară în diferitele comunități cât și în ultimii ani de neputință și boală.

Exemplul ei de trăire ne-a edificat și ne-a încurajat. Oriunde a fost chemată să slujească, la Nisiporești, Prăjești, Huși, Valea Mare sau Hălăucești, a fost continuu o prezență ce spunea, chiar fără cuvinte, cât de frumoasă este viața dacă este trăită cu Dumnezeu.

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru darul Sr. Teofila, care prin mărturia ei de viaţă ne-a învăţat să iubim, să iertăm şi să rămânem fidele vocaţiei noastre, să ne încredem total în El, să nu ne fie teamă de suferinţă şi să fim tari în credinţă!

Trupul Sr. Teofila este depus în capela comunității surorilor din Hălăucești. Marți 30 august 2016, ora 16.00, vor avea loc funeraliile.

Dumnezeu s-o odihnească în pacea sfinţilor Săi!

Sr. Elena Enăşcuţ, SFMA, secretara provincială

Distribuie cu: