Loading...

Un nou ajutor umanitar

Între 9 și 11 noiembrie 2022, patru frați franciscani conventuali ai Provinciei „Sf. Iosif” din România, prin intermediul Fundației Umanitare Pacea, au desfășurat o nouă misiune umanitară în Ucraina.

Un nou ajutor umanitar acordat prin Fundația Pacea în regiunea Kiev

Distribuie cu:

De data aceasta au mers din nou în zona Kievului, la Boryspil și Borodianka, cu două microbuze pline cu alimente, medicamente, produse de igienă și alte lucruri necesare celor de acolo.

Primul popas a fost la Conventul Franciscan din Boryspil, unde frații franciscani ajută familiile afectate atât de bombardamente cât și, mai nou, de lipsa electricității și a căldurii. Totodată, frații reușesc să trimită o parte din produse către zonele de război.

A doua zi, însoțiți de sr. Wictoria (SSPS), o călugăriță născută în Crimeea, dar ucraineancă până în măduva oaselor, au mers spre Borodianka, trecând prin Bucha și Irpin, unde sora ajută copiii și familiile rămase fără adăpost din cauza bombardamentelor. Atât în Borodianka, cât și prin celelalte localități s-au putut vedea ororile războiului și ale cruzimii, iar în casele modulare amenajate pentru refugiați se putea vedea tristețea lor.

Tot ceea ce frații au acordat, precum și drumul parcurs (1700 km și cam 30 de ore de condus dus-întors), n-ar fi fost posibil fără ajutorul binefăcătorilor, așadar mulțumiri Caritas Antoniana din Padova, Banca locală pentru alimente Roman, Parohiei Catolice „St. Ann”, Columbus, GA (SUA), și tuturor celorlalți binefăcători ce încă arată milă față de copiii și adulții din Ucraina îndurerați fără voia lor.

Mulțumiri, încă o dată, tuturor binefăcătorilor pentru susținerea acțiunii umanitare.

*

Publicată de Fundatia Umanitara Pacea pe Duminică, 13 noiembrie 2022

Distribuie cu: