Loading...

Ucraina: Ajutor umanitar

În data de 23 martie 2022, frații franciscani conventuali ai Provinciei „Sf. Iosif” din România, prin intermediul Fundației Umanitare Pacea din Roman, au desfășurat o acțiune umanitară în Ucraina, în satul Bilshivtsi, regiunea Ivano-Frankivsk. Astfel, cei patru frați români au pornit într-un convoi umanitar cu 2 microbuze, ducând fraților franciscani din conventul din Bilshivtsi mai multe lucruri necesare lor și refugiaților ajunși în convent.

Ajutor umanitar pentru frații și refugiații din conventul „Fer. Iacob de Strepa” din Bilshivtsi (Ucraina)

Distribuie cu:

Acțiunea umanitară a constat în transportul de alimente, medicamente și materiale de prim ajutor, saltele, pături, hrană pentru copii, perne, saci de dormit. O parte din lucruri au fost achiziționate de Fundație, prin donațiile primite special pentru ajutorarea refugiaților, iar o altă parte a fost adusă de fratele Gabriel, de la binefăcătorii din parohia păstorită de frații din Germania, cu un transport separat.

Acesta a fost al patrulea transport în Ucraina în care au fost implicați frații de la Fundația Umanitară Pacea, primele 3 fiind până în orașul Cernăuți la diferite centre de colectare organizate de primăria orașului Cernăuți, de Banca pentru Alimente din Ucraina sau de Caritasul Greco-Catolic, făcute în colaborare cu mai multe ONG-uri din Romania și străinătate.

Totodată, vineri, 25 martie 2022, tot de la Fundația Umanitară Pacea a fost trimis un tir cu gem (aproximativ 24.000 de borcane), tot la conventul fraților din Bilsivtsi. Aceste borcane cu gem vor fi folosite pentru hrănirea refugiaților din convent (aprox. 130), iar surplusul îl vor dona frații ucrainenei către spitalele din zonă.

Mulțumim tuturor și fiecăruia în parte. Iar dacă am reușit să ajungem până la Ivano-Frankivsk înseamnă că data viitoare vom merge și mai departe, deoarece sfântul Francisc ne-a învățat să fim curajoși. Sperăm, cu ajutorul bunului Dumnezeu, să reușim deoarece oamenii rămași acolo, refugiați în țara lor, au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.

Pace și bine!

*

„În Ucraina este război!” Așa am răspuns azi dimineață unui prieten ce m-a întrebat în glumă: cum a fost călătoria de…

Publicată de Fundatia Umanitara Pacea pe Joi, 24 martie 2022

Distribuie cu: