Loading...

Hălăucești: Misiuni populare

În perioada 25-27 martie 2022, în Parohia „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Hălăucești, au avut loc misiuni populare. Predicile speciale de misiuni au fost ținute de părintele Petru Sebastian Tamaș, director al Liceului Catolic din Iași și Inspector Școlar Diecezan.

Misiuni populare în parohia „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Hălăucești

Distribuie cu:

Timpul Postului Mare este un timp important pentru pregătirea spirituală, în vederea unei trăiri cât mai profunde a sărbătorilor pascale. În acest sens, la iniţiativa părintelui paroh Daniel-Anton Lucaci, credincioşii din parohie au trăit adevărate zile de har şi binecuvântare, prin celebrarea Sfintelor Liturghii de misiuni. Părintele Petru-Sebastian Tamaş a fost cel care ne-a ghidat sufletele în aceste zile, sub egida mesajului Sfântului Părinte Papa Francisc, cu ocazia convocării Sinodului Episcopilor: Împreună în Biserică.

Astfel, vineri dimineaţă s-a celebrat, la ora 9.00, Sfânta Liturghie de deschidere a misiunilor, prezidată de părintele Damian-Gheorghe Pătraşcu, ministru provincial al OFMConv., în prezenţa a numeroşi credincioşi din parohia noastră şi din parohiile învecinate. La început, în cuvântul de învăţătură, părintele predicator ne-a explicat ce înseamnă să fim împreună în Biserică şi în cine trebuie să ne încredem în viaţa noastră pentru a ne mântui: „Fericit este omul care îşi pune încrederea în Domnul” şi nu în cei puternici ai lumii, care adesea ne dezamăgesc. După aceea, la următoarele Liturghii, părintele a subliniat câteva aspecte importante, de care trebuie să ţinem seama pentru a fi creştini adevăraţi: iubirea este cea mai puternică forţă din Univers, de aceea, trebuie să ştim că „binele pe care l-am făcut în viaţă va da mărturie pentru noi în faţa lui Dumnezeu” şi să-i iubim pe duşmani astfel încât să nu aibă puterea de a ne face rău, pe cât bine putem noi să le facem lor; valoarea suferinţei prin care ne putem purifica sufletul şi dobândi înţelepciunea necesară de a-l pune pe Dumnezeu mai presus de orice; Sfânta Euharistie realitatea cea mai sacră de pe pământ, trebuie să fie centrul vieţii noastre; adevărata fericire se obţine după modelul lui Isus Cristos, care a făcut voinţa lui Dumnezeu şi a dispreţuit păcatul.

Duminică dimineaţa, la Liturghia specială destinată tinerilor şi copiilor, părintele predicator le-a propus, într-o modalitate interactivă, să-şi construiască un proiect de viitor „pe patru roţi”, dar să fie ancorat în planul pe care Dumnezeu îl are pentru ei. Din acest proiect al lor nu trebuie să lipsească: relaţiile bune cu cei din jur şi mai ales cu cei apropiaţi, relaţia corectă cu Dumnezeu, o realizare frumoasă profesională şi iubirea, care trebuie învăţată după modelul lui Isus. Mesajul părintelui predicator a avut ecou în inima credincioşilor şi s-a concretizat printr-o participare numeroasă la masa euharistică, înţelegând valoarea lui Cristos şi statornicia pe care trebuie să o avem până la capăt, indiferent de încercările care vin asupra noastră. Cu siguranţă nu vom uita îndemnul său de a nu părăsi Biserica niciodată pentru ca: „Cine nu are Biserica ca Mama, nu-l poate avea ca Tată pe Dumnezeu!”.

Aceste zile binecuvântate de misiuni s-au încheiat duminică, la Liturghia de la 11.00, fiind prezidată de părintele decan Petru Blaj, iar la final, părintele paroh a mulţumit în numele întregii comunităţi părintelui predicator pentru cuvintele sale de învăţătură, prin care ne-a înălţat sufletul şi ne-a făcut să înţelegem ce trebuie sa facem ca să ajungem la adevărata fericire.

Îi mulţumim lui Dumnezeu şi-l rugăm să ne ajute să punem în practică tot ce am învăţat cu ocazia acestor misiuni populare!

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Luni, 28 martie 2022

Distribuie cu: