Loading...

OFS: Capitul național electiv

În perioada 24-26 martie 2022, la Mănăstirea carmelitană „Maica Domnului de pe Muntele Carmel și Profetul Ilie”, din Luncani, județul Bacău, a avut loc Capitulul Național Electiv al Ordinului Franciscan Secular din România, care a avut ca deviză: „Să-și conformeze modul lor de a gândi și de a acționa cu cel al lui Cristos”.

Capitul național electiv pentru Ordinul Franciscan Secular din România

Distribuie cu:

La Capitul au participat, din partea Consiliului Internațional al Ordinului Franciscan Secular, sr. Noemi Paola Riccardi, din partea Conferinței Asistenților Spirituali ai Ordinului Franciscan, fr. Pedro Zitha OFM, din partea Regiunii Moldova și Muntenia cei doi asistenți spirituali naționali, fr. Cristian Blăjuț OFMConv și fr. Eduard-Laurențiu Imbrea OFMCap., din partea Regiunilor Transilvania de Vest și Transilvania de Est, fr. Erik Urbán OFM, Ministru provincial care l-a „înlocuit” pe fratele Mihaly Boyte OFM și miniștrii locali (responsabilii) ai fraternităților franciscane seculare.

Capitulul a început cu celebrarea Sfintei Liturghii prezidată de Custodele Fraților Capucini, fr. Leon Budău, după care a urmat prezentarea Președinției – delegaților, prezentarea ordinii de zi. Prima zi s-a încheiat cu o meditație (două grupuri lingvistice).

A doua zi a început cu celebrarea Sfintei Liturghii prezidată de fr. Erik Urbán, după care au urmat prezentarea si votarea propunerilor de modificare a Statutului Național al OFS-ului, prezentarea Raportului Consiliului și al Ministrului național și prezentarea candidaților pentru viitorul consiliu. Ziua s-a încheiat cu o meditație (două grupuri lingvistice).

După două zile de reflecții, împărtășiri și discuții, în ziua de 26 martie 2022, călăuziți de Duhul Sfânt, participanții la Capitulul Electiv au ales membrii noului Consiliu Național: fr. Penu Tibor-Szilárd, Ministru Național (al II-lea mandat); fr. Slavu Dan și sr. Frâncu Celina, vice-miniștri; sr. Kardos Maria, formator; fr. Vacaru Victor, secretar;  sr. Slavu Cristina, trezorier; sr. Naphegyi Kinga, consilier internațional.

Mulțumind celor care au făcut parte din vechiul Consiliu național, dorim fraților și surorilor din noul Consiliu național mult har și multă disponibilitate în slujirea ce le-a fost încredințată de către fraternitățile locale asigurându-i de rugăciunea, susținerea și supunerea noastră frățească.

Dumnezeu să binecuvânteze Ordinul Franciscan Secular, Fraternitățile franciscane din Romania și întreaga Biserică a lui Cristos.

Capitolul Electiv s-a încheiat cu Sfânta Liturghie de mulțumire și instalarea noului Consiliu Național ales. Liturghia a fost prezidată de fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, Ministru provincial al Provinciei „Sf. Iosif” din România.

Fr. Dan Slavu, vice-ministru

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Luni, 28 martie 2022

Distribuie cu: