Loading...

Bucuria de a dărui

Cu toții am rămas profund îndurerați de războiul care a început pe 24 februarie 2022, în Ucraina, care nu aduce nimic bun, doar durere și suferință pentru poporul ucrainean și nedumerire pentru lumea întreagă. În lumea noastră confuză, care amalgamează adevărul cu minciuna, iar puterea imposturii transcende orice logică existențială, singura lumină călăuzitoare este sacrificiul sublim al lui Isus care aduce pacea dorită de noi toți.

Refugiați găzduiți de conventul „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Huși Corni

Distribuie cu:

Familiile poporului ucrainean, mai ales femei cu copii în brațe sau ținându-i de mână precum și bătrâni, au fugit din calea războiului spre țările din occident trecând prin țara noastră. Parohia „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Huși-Corni se află la o distanță de 16 km de granița cu Republica Moldova prin care trec mulți refugiați ucraineni mergând spre occident, iar părintele paroh Gabriel Dancă împreună cu întreaga comunitate, cu Surorile Don Morinello, cu personalul de la Caritas din Huși, au dat o mână de ajutor alături de Crucea Roșie și voluntarii de la Episcopia ortodoxă din Huși, pentru a primi refugiații care treceau granița pentru a merge spre țările din vest. Seară de seară sunt preluați refugiați de la vama Albița pentru a poposi la casa parohială, de asemenea la Surorile Don Morinello cât și la diferite familii din Huși Corni, pentru a face un duș, a se hrăni și a se odihni, ca mai apoi să-și continue drumul mai departe. Într-o seară părintele paroh a preluat o mamă cu trei copii care erau desculți, venind pe jos, erau obosiți și înfometați, și doreau să ajungă în Franța. Aceștia au fost sprijiniți de părintele paroh în a găsi bilete pentru autocar și tot ce era de trebuință pentru drum, precum și a găsi un loc în Franța prin intermediul părintelui Daniel Gal care activează la Narbonnes, Franța. Multe familii de refugiați au lăsat totul în urmă pentru a nu fi victimele bombardamentelor și pentru a-și salva viața, căutând astfel un loc mai sigur până va trece această oroare catastrofală. Relatările refugiaților găzduiți de noi, sunt de-a dreptul dramatice, unii nu se puteau opri din plâns, alții erau de-a dreptul traumatizați și cu greu își reveneau, mai ales gândindu-se la cei care au rămas în Ucraina să apere țara.

Fie ca ambiguitatea și tenebrele unui prezent infestat de crizele ideatice și identitare, să se nască forța iubirii adevărate și a ierarhiilor axiologice obiective.

Toate urările de bine în aceste vremuri tulburi, care sunt pentru noi toți un sever avertisment: lumea de azi e clădită pe false valori, iar ura și egoismul sordid, invidia și egocentrismul odios, aroganța și identitatea contrafăcută au devenit repere axiologice.

Oferim în continuare găzduire, ajutor și sprijin, refugiaților care poposesc la noi și ne rugăm ca Dumnezeu să binecuvânteze Ucraina cu multă pace.

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Sâmbătă, 26 martie 2022

Distribuie cu: