Loading...

Translocarea Sfântului Anton

Padova este pregătită pentru Sărbătoarea Translocării Sfântului Anton, numită tradițional și „Sărbătoarea Limbii”, o sărbătoare celebrată duminică 18 februarie, în Bazilica Sfântului.

Relicvă a Sf. Anton de Padova

Distribuie cu:

O zi de rugăciune, pomenire și reflecție dedicate sfântului frate taumaturg. Prilej cu care frații minori conventuali, după obicei, fac cunoscut bilanțul înregistrat, la sanctuar, în anul 2017.

Previzibil, după creșterea vizitelor din cursul anului 2016, an jubiliar, anul trecut s-a înregistrat o ușoară scădere a grupurilor organizate sau pelerinajelor, însă cifrele rămân ridicate comparativ cu anul 2015.

 

Peste un milion în Capela Relicvelor
În anul 2017, prin Capela Relicvelor au trecut 1.183.765 de persoane, față de cele 1.235.025 de persoane înregistrate în anul precedent, o scădere de 51.260 de prezențe, însă cu o creștere de 61.775 de prezențe comparativ anului 2015.

 

3,5 milioane de vizitatori per total
Dincolo de numărul mare de vizitatori per total, estimat la 3,5 milioane, incluzând aici turiștii veniți la sanctuar independent, e interesant de văzut și bilanțul spiritual, pornind de la celebrări și de la pelerinajele înscrise în sacristie.

 

16 mii de liturghii
În cursul anului trecut au fost celebrate 16.267 de Sfinte Liturghii: din rezultatele efective, pornind de la numărul de credincioși care au venit să primească Sfânta Împărtășanie, se estimează un număr de 2,2 milioane de pelerini care au participat la celebrările euharistice.

***

Material apărut pe www.sanfrancescopatronoditalia.it

Distribuie cu: