Loading...

23 februarie: Zi de post și rugăciune pentru pace

În ziua de 23 februarie 2018 va fi o zi de post și rugăciune pentru populațiile din Republica Democratică din Congo și Sudanul de Sud.

Papa Francisc la rugăciunea „Îngerul Domnului”

Distribuie cu:

„În fața situațiilor de conflict în diferite părți ale lumii,  – a spus papa Francisc la rugăciunea Îngerul Domnului, duminică 4 februarie 2018 – îi invit pe toți credincioșii la o specială Zi de rugăciune și post pentru pace în ziua de 23 februarie, vinerea din prima săptămână din Postul Mare.

O vom oferi îndeosebi pentru populațiile din Republica Democratică din Congo și din Sudanul de Sud. Ca în alte ocazii asemănătoare, îi invit și pe frații și surorile necatolici și necreștini să se asocieze la această inițiativă în modalitățile pe care le vor considera oportune, dar toți împreună.

Tatăl nostru ceresc îi ascultă mereu pe fiii săi care strigă către El în durere și în angoasă, „vindecă pe cei cu inima zdrobită și leagă rănile lor” (Ps 147,3). Adresez un apel din inimă pentru ca și noi să ascultăm acest strigăt și, fiecare în propria conștiință, în fața lui Dumnezeu, ne întrebăm: „Ce anume pot face eu pentru pace?”

Cu siguranță putem să ne rugăm; dar nu numai atât: fiecare poate să spună în mod concret „nu” violenței atât cât depinde de el sau de ea. Pentru că victoriile obținute cu violența sunt victorii false; în timp ce a lucra pentru pace face bine tuturor!”, a încheiat Pontiful.

***

Material apărut pe www.sanfrancescopatronoditalia.it

Distribuie cu: