Loading...

Târgu Trotuș: Zi de sărbătoare

Duminică, 11 octombrie 2020, comunitatea din Târgu Trotuș s-a aflat la ceas aniversar. Printre motivele pentru care a fost în sărbătoare, amintim de centenarul primei sfințiri a Bisericii actuale (în anul 1920), sfințirea noilor lucrări și, desigur, sfințirea capelei mortuare.

Târgu Trotuș: Consacrarea altarului, sfințirea noilor lucrări și sfințirea capelei mortuare

Distribuie cu:

La acest eveniment, am avut bucuria să-l avem în mijlocul nostru pe păstorul diecezei noastre PS Iosif Păuleț, episcop al Diecezei de Iași, care a fost întâmpinat de către credincioșii și păstorii comunității, îmbrăcați în straie tradiționale, de la mic la mare, în curtea bisericii la ora 10:30. După aceasta, s-a purces la oficierea solemnă a slujbei religioase de la ora 11:00, în cadrul căreia, în cuvântul de învățătură, Preasfințitul a pus accentul pe evanghelia zilei, scoțând în evidență invitația lui Dumnezeu de ,,a participa la nunta pregătită”. Dumnezeu ne invită pe toți, a spus Preasfințitul, dar din păcate mulți refuză să-l urmeze din diferite motive. Alegerea este liberă. Dumnezeu nu constrânge, dar, în cele din urmă, fiecare va da cont de faptele sale. După aceasta, Episcopul a trecut la consacrarea altarului și ale noilor lucrări, pentru ca mai apoi, la sfârșitul Liturghiei, să sfințească capela mortuară.

Zi deosebită, plină de bucurie și recunoștință deopotrivă, pentru întreaga comunitate în frunte cu păstorii ei, care au ținut ca, prin acest eveniment să aducă mulțumire tuturor păstorilor care au păstorit în această comunitate în ultimii 100 de ani, și care au contribuit prin strădania și sacrificiile lor la construirea actualei Biserici. Acest eveniment a fost de fapt încununarea tuturor eforturilor și a jertfelor păstorilor comunității precum și a credincioșilor, a binefăcătorilor știuți sau neștiuți, vii sau răposați. Dumnezeu să-i răsplătească pe toți cei care au trudit la susținerea acestor lucrări prin munca și contribuția lor materială și spirituală.

* * *

Duminică, 11 octombrie 2020, comunitatea din Târgu Trotuș s-a aflat la ceas aniversar. Printre motivele pentru care a…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Luni, 12 octombrie 2020

Distribuie cu: