Loading...

Liban: Profesiuni solemne

Sâmbătă, 3 octombrie 2020, în ajunul solemnității Seraficului Părinte sfântul Francisc, în biserica parohială „Sfântul Francisc din Assisi” din Zahle (Liban), doi confrați ai Custodiei provinciale de Orient și Țara Sfântă, fr. Khalil El Khoury și fr. Nicolas Abou Anny, au profesat voturile evanghelice solemne în mâinile custodelui, fr. Anton Bulai.

Zahle (Liban): Profesiuni solemne în solemnitatea sfântului Francisc

Distribuie cu:

Ceremonia a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 18.00, în limba arabă, prezidată de Vicarul custodial, fr. Roger Kouyoumdji, în prezența confratelui nostru episcop, mons. Cesar Essayan, și a fraților celor două comunități din Liban (Zahle și Sin el Fil). Din cauza restricțiilor sanitare pe timp de pandemie, doar un mic număr de credincioși, rude și prieteni ai neo-profeșilor, a luat parte la celebrările din Biserică.

Sărbătoarea a continuat duminică, 4 octombrie 2020, în aceeași biserică, când Nunțiul Apostolic din Liban, mons. Joseph Spiteri a prezidat Sfânta Liturghie solemnă, în prezența confratelui mons. Cesar, a custodelui și a mai multor frați din cele două comunități din țara cedrilor. În omilia sa, Nunțiul a reamintit sensul fraternității universale a fratelui Francisc, subliniat în ultima enciclică a papei Francisc „Fratelli tutti”, încurajându-i pe toți să trăiască cu acest spirit de fraternitate provocările pe care viața le va pune dinainte.

* * *

Material apărut pe www.ofmconv.net

Album Foto:

Distribuie cu: