Loading...

Târgu-Trotuș: misiuni populare

Distribuie cu:

Aniversarea a 128 de ani de la inaugurarea statuii Madonei de Lourdes în comunitatea noastră a fost marcată prin desfășurarea a trei zile de misiuni populare, între 23-25 septembrie 2016. Credincioșii din parohia romano-catolică „Trupul și Sângele Domnului” – Târgu Trotuș au putut beneficia de zile de har, având în suflet o dorință arzândă de a cunoaște, aprofunda și trăi milostivirea lui Dumnezeu.


 

targu_trotus

Fiind în Anul Milostivirii, cât și în pragul unei sărbători mariane, părintele predicator Eugen Blăjuț jr., OFMConv.,  a evidențiat importanța Sfintei Fecioare Maria în drumul nostru spre mântuire. Acesta ne-a îndrumat să o considerăm pe Maria Regina Milostivirii, mama noastră care ne iubește pe toți, atât pe cei credincioși, dar mai ales pe păcătoși. Prin exemplele amintite, părintele a accentuat grija Mariei față de noi, dar și cât de important este să ne încredințăm dânsei în fiecare zi.

Adorația Euharistică din a doua zi de misiuni ne-a ajutat să reflectăm asupra vieților noastre, asupra modului în care putem imita exemplele sfinților care au avut o dragoste deosebită pentru Sfânta Fecioară, dar și la persoanele care s-au convertit datorită Mariei.

În ultima zi de misiuni am avut ocazia de a o slăvi într-un mod special pe Sfânta Fecioară Maria prin intermediul unei procesiuni în sat, moment în care glasurile noastre au înălțat cântări pentru ea. Totodată, sufletele răposate din cimitir au fost vizitate de aceasta, credincioșii înălțând o rugăciune și pentru ele.  Totul s-a încheiat cu binecuvântarea părintelui și rugăciunea pentru dobândirea indulgenței plenare.

La sfârșitul zilelor de misiuni, părintele paroh Solomon Benone a mulțumit în numele întregii comunități părintelui predicator pentru prezența sa și cuvintele edificatoare, preoților vicari din parohie care au stat la dispoziție la Sacramentul Spovezii, tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestor zile de har, cât și tuturor credincioșilor care au răspuns afirmativ la chemarea milostivă a lui Dumnezeu.

Toți am plecat la casele noastre cu îndemnul final al părintelui ca, ori de câte ori vom avea nevoie de ajutor, să apelăm la Sfanta Fecioară Maria, deoarece ea este mama noastră care ne iubește și ne vrea binele.

Bianca Socaci

∗∗∗

Credincioșii din parohia romano-catolică „Trupul și Sângele Domnului”, din localitatea Târgu Trotuș, au beneficiat de…

Posted by Provincia OFMConv. din România on 26 Septembrie 2016

Distribuie cu: