Loading...

Târgu-Trotuș: Campusul „Culorile Milostivirii”

Distribuie cu:

În perioada 15-21august 2016, în Parohia „Trupul și Sângele Domnului”, din localitatea Târgu-Trotuș, s-a desfășurat campusul de vară „Culorile Milostivirii” – „Iosif cel milostiv, Regele viselor”, coordonat de către 40 de animatori și la care au participat aproximativ 160 de copii.


 

campus_trotus_int

Activitățile formative și recreative din această săptămână au fost propuse de către pr. Benone Solomon, în colaborare cu Surorile lui Isus Răscumpărătorul, din Slănic Moldova, și cu frații franciscani din comunitatea parohială. Astfel, în acest timp copiii au avut posibilitatea să cunoască bunătatea lui Dumnezeu prin fascinanta istorie a lui Iosif cel milostiv, istorie relatată în Sfânta Scriptură, mai precis în Cartea Genezei. Istoria lui Iosif, pentru a fi înțeleasă și asimilată de către copii, a fost redată prin interpretările scenice teatrale, prin expunerea catehezelor, prin pregătirea momentelor de rugăciune. Iar totul căpăta finalitate și sens prin trăirea voioasă a copiilor ca într-o mică fraternitate, prin participarea lor activă și creativă la jocurile propuse.

Programul campusului era prevăzut pentru orarul de după amiază, având loc între orele 15:00 și 20:00. El începea cu o rugăciune, cu intonarea imnului campusului, cu organizarea unui moment intitulat „copiii colorează viața”, apoi urma vizionarea momentului teatral despre Iosif cel milostiv pregătit și prezentat de către animatori. După terminarea prezentării, urmau diferite activități ce includeau: abilități creative, bansuri, jocuri tematice etc. Desigur, fiecare zi a campusului se încheia, ca o binemeritată încununare, prin participarea la Sfânta Liturghie și prin binecuvântarea copiilor.

În penultima zi a campusului a avut loc un mini-spectacol organizat de către copii în colaborare cu animatorii lor, cei care i-au învățat și pregătit pe copii pentru atare spectacol. La prezentarea spectacolului au participat atât părinții copiilor, rudele lor cât și credincioșii comunității parohiale din Târgu-Trotuș.

Duminică dimineața, cu Sfânta Liturghie de la orele 09:00, s-a încheiat campusul „Culorile Milostivirii”. Acesta a fost un moment prielnic pentru a-i mulțumi Domnului pentru săptămâna frumoasă și binecuvântată petrecută împreună, dar și un moment în care ne-am rugat și i-am amintit pe binefăcătorii.

Desigur, mulțumim pr. paroh Benone Solomon, fraților din comunitate și tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a campusului, precum și tuturor acelora care ne-au susținut ca noi să putem învăța lucruri noi și bune.

Pr. Benone Solomon, OFMConv., și animatorii

∗∗∗

Mai multe imagini de la acest eveniment găsiți în: Album Foto Facebook1 2345;

Distribuie cu: