Loading...

Nisiporești: Procesiune la mormântul Veronicăi Antal

Sâmbătă, 20 august 2016, în biserica romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Nisiporești (NT), a avut loc celebrarea euharistică anuală și procesiunea la mormântul Slujitoarei lui Dumnezeu, Veronica Antal, terțiară și membră a Armatei Maicii Domnului, a cărei cauză de beatificare este în fază finală.

Distribuie cu:

 Sfânta Liturghie, prilejuită de acest eveniment, a început la orele 11:00 și a fost prezidată de către pr. Anton Acatrinei, responsabilul provincial al Ordinului Franciscan Secular (OFS) din România, cel care a ținut și cuvântul de învățătură. La această Sfântă Liturghie au concelebrat preoți responsabili teritoriali cu terțiarii cât și alți confrați preoți.

Cu ocazia aniversării a 58 de ani de la trecerea în veșnicie a Slujitoarei lui Dumnezeu, Veronica Antal, au ținut să participe și terțiari franciscani atât din dieceza de Iași, cât și din Arhidieceza de București, mai precis din comunitățile parohiale: Luizi-Călugăra, Nicolae Bălcescu, Valea Mare, Fărăoani, Galbeni, Fundu Răcăciuni, Hălăucești, Luncași, Tupilați, Galați, Buruienești, București, cât și terțiarii comunității Nisiporești. Totodată, în cadrul Sfintei Liturghii mai mulți frați terțiari ai comunității au făcut profesiunea voturilor.

În cuvântul de învățătură, pr. Anton Acatrinei, făcând referință la Cuvântul Domnului din Liturgia zilei, i-a îndemnat pe cei prezenți să păstreze cu devotament credința primită la botez și să promoveze în viețile lor adevărul și, îndeosebi, să cultive virtuțile creștine,  cele care au caracterizat-o din prisos pe Slujitoarea lui Dumnezeu Veronica Antal.

După terminarea  Sfintei Liturghii, preoții împreună cu credincioșii prezenți, au plecat în procesiune spre cimitir, acolo unde se află mormântul Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal. Aici s-au înălțat rugăciuni și cântece lui Dumnezeu, pentru ca beatificarea ei să aibă loc cât mai curând.

∗∗∗

Mai multe imagini de la acest eveniment găsiți în: Album Foto Facebook

∗∗∗

mormant_veronica_antal

Distribuie cu: