Loading...

Italia: S-a încheiat al doilea noviciat

Distribuie cu:

În perioada 14 iulie – 13 august 2016, la Rivotorto – Assisi (Italia), a avut loc al doilea noviciat organizat de către FIMP (Federaţia Provinciilor Inter-Mediteraneene), pentru fraţii ce se pregătesc pentru a profesa pentru totdeauna voturile evanghelice.


 

al-doilea-noviciat

Acesta reprezintă un timp premergător dedicat exclusiv pregătirii în vederea profesiunii perpetue. Anul acesta s-au pregătit în al doilea noviciat şase fraţi franciscani aparţinând provinciilor din cadrul FIMP, din aceştia doi fraţi au fost din cadrul Provinciei noastre „Sfântul Iosif” din România.

Aşadar, timp de o lună intensă, cei doi fraţi ai provinciei noastre (fr. Andrei-Pavel Trifescu şi fr. Cristinel Gal) au făcut experienţa celui de-al doilea noviciat. Ei i-au avut ca formatori şi îndrumători pe fr. Antonio Bertazzo, pe fr. Roberto Tamanti şi pe fr. Massimo Ruggiero. Aceştia şi alţi invitaţi, în cadrul celui de-al doilea noviciat, i-ai ajutat pe fraţii ce se pregătesc pentru acest pas important al parcursului lor formativ să pătrundă şi să asimileze mai profund misterul vocaţiei franciscane.

Această perioadă a fost structurată în patru etape, fiecare zi conținând câte două conferințe despre 1) rugăciunea franciscană; 2) „Ai grijă să nu uiți” (Dt 8,11); 3) „Ascultă Israele” (Dt 6,4); și 4) „Vino și urmează-mă” (Mc 20,21). Conferințe atât biblice vetero-testamentare și neo-testamentare, cât și din spiritualitatea franciscană.

În dimineaţa zilei de 12 august, în cadrul celebrării euharistice la mormântul sfântului Francisc din Assisi, fraţii au încheiat această lună de pregătire, încredinţându-se planului lui Dumnezeu şi familiei franciscane.

Profesiunea perpetuă a celor doi fraţi va avea loc în data de 4 septembrie, orele 18:00, în biserica parohială „Înălţarea Sfintei Cruci”, din Luizi-Călugăra.

Secretariatul Provinciei

***

Gânduri ale fraţilor români în urma experienţei celui de-al doilea noviciat:

Fr. Andrei-Pavel Trifescu: „Pentru mine a fost un timp de rugăciune, de reflecţie pe baza temelor propuse şi, totodată, un timp de binecuvântare datorită locurilor franciscane pe care le-am vizitat şi, nu în ultimul rând, datorită momentelor de rugăciune trăite pe tot parcursul acestei perioade”.

*

Fr. Cristinel Gal: „Înainte de toate aş dori să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru această experienţă, deoarece într-adevăr am simţit prezenţa Sa pe toată durata acestui timp de pregătire pentru profesiunea solemnă. Pentru mine, aceste zile au fost foarte importante şi încărcate de semnificaţie, deoarece am avut posibilitatea de a aprofunda anumite aspecte ale vieţii mele spirituale şi fraterne şi, în acelaşi timp, a fost o oportunitate de a redescoperi iubirea milostivă a lui Dumnezeu în viaţa mea şi a fiecăruia dintre noi”.

Distribuie cu: