Loading...

Sfinte Antoane, roagă-te pentru noi!

«Mâine este comemorat liturgic sfântul Anton de Padova, distins predicator şi patron al celor săraci şi suferinzi. Mijlocirea sa să vă ajute să trăiţi experienţa ajutorului milostivirii divine», a spus papa Francisc miercuri, la audienţa generală din Piaţa Sfântul Petru, amintindu-l pe sfântul Anton de Padova, preot şi învăţător, invocat de credincioşi ca floare aleasă a vieţii călugăreşti, ca mângâietor al celor întristaţi şi ajutorul celor săraci, sfânt comemorat liturgic la 13 iunie.

13 iunie, comemorarea liturgică a sfântului Anton de Padova (© Musei Vaticani)

Distribuie cu:

În Italia, la Padova, celebrările prilejuite de comemorarea sfântului Anton, în bazilica dedicată lui au început de dimineaţă, odată cu deschiderea locaşului de cult, la ora locală 5.30, urmând să se încheie la ora locală 22.30, momentele centrale fiind reprezentate de celebrarea Sfintei Liturghii solemne prezidată de mons. Claudio Cipolla, episcop de Padova şi, după-amiaza, purtarea în procesiune a relicvelor sfântului pe străzile oraşului.

În lunile iunie şi iulie, relicve ale sfântului Anton vor fi duse în procesiune în diferite oraşe din Austria, Canada şi Statele Unite ale Americii. Este vorba despre relicve „ex massa corporis”, extrase odată cu deschiderea mormântul sfântului Anton, în 1981, decizie luată cu permisiunea papei Ioan Paul al II-lea pentru a fi examinată şi pentru a extrage unele relicve care, de patruzeci de ani, sunt purtate în pelerinaj în lumea întreagă.

* * *

Material apărut pe www.vaticannews.va/ro

Distribuie cu: