Loading...

O nouă apariție editorială

La editura Serafica a văzut lumina tiparului cartea „Din toată inima și din  tot sufletul”, autor Prospero Rivi, traducător Iulian Ghiurcă.

O nouă apariție editorială la editura Serafica

Distribuie cu:

Frate capucin, Prospero Rivi a avut misiunea, timp de 40 de ani, de formator al tinerilor care doresc să îmbrățișeze viața franciscană. În paginile de față, autorul insistă pe recuperarea unei tradiții franciscane mai puțin cunoscute, și anume, rugăciunea mentală sau contemplativă, considerată, în trecut, una din cele mai importante forme de rugăciune în viața franciscană. Pornind de la dificultățile pe care le întâmpină credincioșii și nu numai, în a se ruga cu adevărat, Prospero Rivi schițează un ghid spiritual, un fel de manual de pregătire pentru rugăciunea mentală, pe care o consideră „o moștenire dificilă”, dar prețioasă.

Potrivit autorului, pentru o rugăciune mentală cât mai pură, cei care o practică trebuie să privească cu sinceritate asupra lor și, mai ales, asupra lui Dumnezeu, fără a vedea în El un zeu răzbunător ci, dimpotrivă, iubire desăvârșită. Fără a minimaliza importanța rugăciunii liturgice, autorul consideră rugăciunea contemplativă o adevărată cale franciscană, pentru urmarea căreia propune și modele practice de urmat. Concluzia autorului e una cât se poate de convingătoare: a învăța să te rogi înseamnă a te lăsa iubit.

***

Din toată inima și din  tot sufletul
Prospero Rivi, Editura Serafica, 2019; ISBN 9786067701241; format 12×19 cm; 196 de pagini; 16 lei.

***

În limita stocului disponibil, cartea poate fi procurată prin comandă:
prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com;
prin telefon: 0785.222.017 sau 0741.120.321; 
prin website (online): www.edituraserafica.ro
sau la librăriile catolice partenere.

Distribuie cu: