Loading...

Sfântă Liturghie de pomenire

Marți, 8 martie 2022, comunitatea credincioșilor din Nisiporești, împreună cu frații care o păstoresc, s-a reunit în rugăciune pentru odihna veșnică a părintelui Karmil Sociu, la împlinirea a doi ani de la trecerea sa la cele veșnice.

Sfântă Liturghie de pomenire pentru pr. Karmil Sociu

Distribuie cu:

După cum știm, părintele și fratele nostru Karmil a slujit opt ani această comunitate parohială, între anii 2000-2008, fiind și coordonatorul principal al construirii noii biserici din Nisiporești, muncă la care a depus mult efort și mult suflet. De aceea credincioșii au voit să facă acest act de pomenire și de recunoștință.

La ora 11:00 a fost celebrată Sfânta Liturghie de pomenire, prezidată de Ministrul provincial, fr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, cu participarea generoasă atât a credincioșilor, cât și a fraților, fiind prezenți în altar 33 de preoți concelebranți.

La predică Ministrul provincial a subliniat tenacitatea și credința cu care pr. Karmil și-a urmat vocația și și-a îndeplinit misiunea ce i-a fost încredințată, îndeosebi prin munca susținută în construirea noii biserici. La sfârșitul Sfintei Liturghii, preoții și poporul au mers în procesiune la mormântul părintelui pentru a se ruga prohodul pentru odihna veșnică a sufletului său.

După Sfânta Liturghie, întru pomenirea părintelui Karmil s-au împărțit credincioșilor bucate, iar frații au luat parte cu toții la praznicul pregătit la restaurantul „Hanul Ancuței”, prin grija și generozitatea domnului Ilieș Petru, credincios din Nisiporești și bun prieten și colaborator al părintelui.

Domnul să primească rugăciunea și ofranda, dăruindu-i părintelui și confratelui nostru Karmil răsplată și fericire veșnică.

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Miercuri, 9 martie 2022

Distribuie cu: