Loading...

Întâlnirea formativă a formatorilor

Sâmbătă, 5 martie 2022, la Casa de Postulandat din Prăjești, a avut loc întâlnirea formativă a tuturor formatorilor din cadrul Provinciei „Sf. Iosif” din România.

Întâlnirea formativă a formatorilor la Prăjești

Distribuie cu:

Întâlnirea a început la ora 10.15 și a fost animată de către fr. Virgil Blaj, Președintele Comisiei de formare inițială. După rugăciunea de început și salutul de bun-venit adresat tuturor celor prezenți, fr. Virgil a făcut o prezentare a noului Discipolat franciscan care reprezintă Directoriul general de formare al Ordinului.

După expunerea unui scurt istoric al acestui document (un parcurs de 40 de ani până la definitivarea textului actual), ne-a fost prezentat și un scurt ghid prin textul actual, în care au fost ilustrate componentele fiecărei părți a discipolatului, subliniindu-se mai ales, aspectele importante și noutățile sale. O atenție particulară a fost dată părților a III-a și a IV-a privitoare la Formarea inițială la viața franciscană conventuală (discernământul vocațional inițial, Postulandatul: prima experiență de viață franciscană, Noviciatul: un timp hotărâtor de discipolat, Post-noviciatul: Creșterea în discipolat: de la prima profesiune la angajamentul definitiv) și la Competențe și atribuții pentru formare în Ordin.

După aceasta a urmat un moment în care frații formatori și-au împărtășit din experiențele lor pe care le-au avut de-a lungul celor doi ani de formare, cu realizări, dificultăți și, bineînțeles, cu propuneri pe viitor, în vederea îmbunătățirii actului formativ. S-a pus în lumină necesitatea ca formatorii să rămână fideli mărturiei stilului fratern de desfășurare a slujirii formative, susținându-se și apreciindu-se reciproc, colaborând cu disponibilitate, promovând unitatea și munca în echipă.

La final, fr. Virgil a făcut câteva anunțuri legate de desfășurarea inițiativelor care sunt programate pentru perioada următoare, precum și a zilelor de formare a formatorilor, care vor avea loc la Roman, în perioada 9-14 mai, și vor fi organizate de Secretariatul general pentru formare al Ordinului.

Întâlnirea s-a încheiat cu rugăciunea Ora medie și cu o agapă frățească.

*

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Marţi, 8 martie 2022

Distribuie cu: