Loading...

Șase câștigători ai Premiului Nobel pentru Pace împreună cu Papa Francisc la Întâlnirea de la Assisi

Distribuie cu:

Cei șase câștigători ai Premiului Nobel vor lua parte în calitate de conferențiari la principalele panel programate în zilele de 19 și 20 septembrie, înainte de ceremonia plenară la care va lua parte și Papa Francisc.


 

assisi_1986_int

Împreună cu liderii religiilor planetei, șase personalități care au primit Premiul Nobel pentru Pace vor participa la întâlnirea internațională a Păcii, „Sete de pace. Religii și culturi în dialog”, care se va desfășura la Assisi între 18-20 septembrie și care se va încheia în prezența Papei Francisc.

La întâlnirea organizată de Comunitatea Sfântul Egidiu, de Dieceza de Assisi și de Familiile Franciscane, vor participa: Maired Maguire, catolică din Irlanda de Nord, Premiul Nobel pentru Pace în 1976; Lech Walesa, președintele emerit al Poloniei și liderul Solidarnosh, Premiul Nobel pentru Pace în 1983; Jody Williams, activistă americană pentru drepturile omului și conducătoarea campaniei împotriva minelor de teren, Premiul Nobel pentru Pace în 1997; Tawakkul Karman, Premiul Nobel pentru Pace în 2011; Hassine Abassi și Amer Meherzi, membri în cvartetul tunisian câștigător al Premiului Nobel în 2015.

Cei șase câștigători ai Premiului Nobel vor lua parte în calitate de conferențiari la principalele panel programate în zilele de 19 și 20 septembrie, înainte de ceremonia plenară la care va lua parte și Papa Francisc. Terorismul îl neagă pe Dumnezeu, viitorul Europei, Tunisia la cinci ani de la Revoluția Iasomiei se află printre principalele teme pe care cele șase personalități le vor dezbate împreună cu reprezentanții religiilor mondiale și cu instituțiile internaționale.

Redacția „San Francesco Patrono d’Italia”
(traducere din limba italiană de pr. Cristian Clopoțel, OFMConv.)

(material apărut în ediția on-line a revistei www.sanfrancescopatronoditalia.it)

Distribuie cu: