Loading...

Cortona-Florența: expoziţie de pictură „Sfântul Francisc şi Fratele Elia”

Distribuie cu:

tauÎn dorinţa de aprofundare şi cunoaştere a originii franciscanismului, în mod particular a Sfântului Francisc şi a operei Fratelui Elia, Associazione Culturale Centro Studi Frate Elia da Cortona organizează un eveniment cultural printr-o expoziţie de pictură, pe tema: Sfântul Francisc şi Fratele Elia, în colaborare cu Centro Culturale Gino Severini di Cortona şi Associazione Aminci di Santa Croce Firenze.

Expoziţia se va desfașura pe în perioada 15 septembrie – 30 septembrie 2016 la Florența, Sfânta Cruce. Vrem să facem cunoscut acest eveniment şi fraţilor Provinciei noastre „Sf. Iosif” din România.

Expoziţia constă în 23 de opere ale unor artişti din Valdichiana, Toscana. Prin această expoziţie dorim, pe lângă conferinţe şi activităţi știinţifice ale Centrului de Studii Frate Elia da Cortona, să contribuim la cunoaştera istoriei noastere franciscane şi în mod particular a fratelui Elia, care este înmormântat în Biserica Sfântul Francisc din Cortona.

Operele reprezintă absoluta libertate creativă artistică, a convingerilor şi a percepţiei istoriei, spiritualităţii şi a idealurilor franciscanismului interpretate în mod necesar timpurilor noastre.

Pentru a face pe cât mai multi părtaşi de această iniţiativă, am realizat şi o broşură în care sunt prezentate operele, însoţite de o scurtă didascalie.

De menţionat faptul că în această expoziţie este prezentată o operă inedită a unui renumit pictor italian originar din Cortona, Gino Severini, care îi reprezintă pe Sfântul Francisc şi Fratele Elia.

Vă aşteptăm cu drag!

 

Fr. Romeo Sumănaru, OFMConv.
                        Membru al Asociaţiei Culturale „Frate Elia da Cortona”


Aici puteți vizualiza cele 23 de opere ale artiștilor din Valdichiana, prezentate în cadrul expoziției:

MOSTRA SAN FRANCESCO E FRA ELIA.

∗∗∗

afis_int_2

Distribuie cu: