Loading...

Roman – profesiunea solemnă 2013

Roman - profesiunea solemnă 2013

Distribuie cu:

Roman - profesiunea solemnă 2013

Roman – profesiunea solemnă 2013

 

Duminică, 8 septembrie 2013, în Capela Institutului Teologic Franciscan din Roman, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10:30, cinci fraţi au profesat sfaturile evanghelice pe toată viaţa în cadrul Ordinului Fraţilor Minori Conventuali.

 

 

 

La acest eveniment au fost prezenţi pr. Emilian Cătălin – Ministru Provincial al Provinciei „Sf. Iosif” din România, pr. Eugen Răchiteanu – guardianul conventului „Sf. Francisc” din Roman, pr. Teofil Petrişor – rectorul Institutului Teologic Franciscan din Roman, echipa formativă de la liceu şi institut, fraţi preoţi, preoţii parohi din comunităţile de provenienţă ale fraţilor neo-profeşi, fraţi studenţi şi postulanţi, părinţi, rude, cunoscuţi, precum şi mulţi credincioşi.
Sfânta Liturghie a fost prezidată de Părintele Provincial, Emilian Cătălin, în mâinile căruia au profesat sfaturile evanghelice fraţii:

 – Cătălin-Ieremia BUDĂU (din Nicolae-Bălcescu – BC);
 – Emanuel CHIRICHEŞ (din Luizi-Călugăra – BC);
 – Iosif DANCĂ Sr. (din Adjudeni – NT);
 – Daniel GAL (din Luizi-Călugăra – BC);     
 – Bogdan-Cristian MÂRŢ (din Pildeşti – NT);

Cuvântul de învăţătură a fost adresat de pr. Fabian Iacob OFMConv., profesor la Institutul Teologic Franciscan. În cadrul omiliei, părintele ne-a amintit de faptul că fiecare dintre noi are o vocaţie specifică din partea lui Dumnezeu şi că nu toţi putem avea aceeaşi vocaţie, aceeaşi misiune. Important este să facem un bun discernământ şi să descoperim propria şi adevărata misiune. Totodată, pr. Fabian a evidenţiat importanţa şi rolul pe care îl are fiecare sfat evanghelic în viaţa celui care se consacră pentru toată viaţa lui Dumnezeu.

După predică a urmat ritualul profesării sfaturilor evanghelice, moment în care fiecare frate în parte a promis înaintea lui Dumnezeu să trăiască pentru toată viaţa în ascultare, fără nimic propriu şi în castitate.

După Sfânta Liturghie au urmat felicitările, după care preoţii, fraţii studenţi şi postulanţii au fost invitaţi la o agapă frăţească, urmând ca fraţii neo-profeşi să se bucure de acest eveniment alături de părinţii, fraţii şi surorile, rudele şi prietenii lor.

Această zi frumoasă va rămâne adânc întipărită în mintea şi inima noastră.
Este începutul unui nou drum şi începutul unei noi vieţi.

fr. Bogdan-Cristian Mârţ

[AFG_gallery id=’56’]

Distribuie cu: