Loading...

Roman: Prima Sfântă Liturghie

În seara zilei de marţi, 25 iunie, comunitatea formativă şi comunitatea părinţilor profesori au avut bucuria şi onoarea de a-i primi în mijlocul lor pe confraţii nou-sfinţiţi întru Sfânta Preoţie, pentru a celebra aici, unde au crescut şi s-au format, prima lor Sfântă Liturghie.

Institutul Teologic Franciscan din Roman: Prima Sfântă Liturghie a preoţilor nou-sfinţiţi

Distribuie cu:

Cei 4 fraţi neoprezbiteri – Pr. Felix Blaj, Pr. Alexandru Dâncă, Pr. Gabriel Jitaru şi Pr. Ionuţ Totu – au fost hirotoniţi pe 24 iunie, în catedrala episcopală din Iaşi, de către Preasfinţitul Petru Gherghel. Această bucurie şi urarea de bun-venit au fost exprimate de către părintele rector, Marius-Petru Bîlha, şi confirmate prin atmosfera şi manifestarea bucuroasă a întregii fraternităţi.

Sf. Liturghie a fost prezidată de Pr. Alexandru iar Pr. Ionuţ a ţinut un scurt cuvânt de învăţătură în care a subliniat convingerea lui şi a celorlalţi confraţi nou-sfinţiţi că cele sfinte care trebuie păstrate, respectate, nu aruncate câinilor, se regăsesc acum şi în viaţa lor de tineri preoţi, ca o însumare a tuturor lucrurilor bune şi sfinte primite în seminar de la profesori şi confraţi şi ca o dovadă acceptării lucrării lui Dumnezeu în viaţa lor.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Pr. Felix a adresat tuturor şi cu predilecţie fraţilor studenţi un cuvânt de mulţumire şi de încurajare, dând mărturie despre experienţa sa spirituală de deschidere a inimii în faţa lui Isus, despre primele sentimente şi gânduri ca preot nou-sfinţit şi, nu ultimul rând, despre bucuria de a fi acasă şi în mijlocul fraţilor. Apoi toţi cei 4 neoprezbiteri au împărţit binecuvântarea lor de preot nou-sfinţit.

Le urăm noilor fraţi preoţi o preoţie frumoasă şi rodnică, mulţi ani în apostolat şi mult succes în misiunea ce le va fi încredinţată.

***

 

Marți, 25 iunie 2019, frații franciscani conventuali hirotoniți luni, 24 iunie 2019, în Catedrala Romano-Catolică…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Marţi, 25 iunie 2019

Distribuie cu: