Loading...

Roman: Instituire de lectori

«Primeşte Evanghelia lui Cristos şi vesteşte cu fidelitate Cuvântul lui Dumnezeu, pentru ca El să devină tot mai puternic în inimile noastre!»
Cu aceste cuvinte, mai sus citate, au primit şi şi-au început ministerul şi misiunea lectoratului cei 12 fraţi teologi din comunitatea formativă de la Roman, Institutul Teologic Franciscan, în cadrul Sfintei Liturghii şi a ceremoniei de instituire, din seara zilei de 14 mai, sărbătoarea sfântului apostol Matia.

Instituire de noi fraţi lectori la Institutul Franciscan

Distribuie cu:

Aceşti fraţi sunt: Saranci Daniel-Antonio, Cherecheș Ionuț-Iulian, Antica Emanuel-Petrache, Ciobanu Andrei-Iulian, Cojoc Francisc-Ovidiu, Laslău Narcis-Leonard, Sascău Alexandru-Cosmin, Toma Raimund, Țâmpu Iulian-Robert, Vârgă Petru, Dumea Mihai-Alexandru şi Diac Alexandru-Ionel.

Pr. Provincial, Teofil Petrişor, a fost cel care a prezidat Sfânta Liturghie şi a conferit fraţilor acest minister, prin rugăciunea şi autoritatea sa. La această sărbătoare fraţii neo-lectori au fost însoţiţi cu rugăciunea şi participarea de întrega echipă formativă, de părinţii profesori şi spirituali de la institut şi de toţi ceilalţi fraţi ai comunităţii.

Pentru a putea spune da-ul lor în primirea acestei misiuni din partea Bisericii, fraţii lectori au urmat un curs premergător de pregătire liturgică şi spirituală, ajutaţi de Pr. Iosif Cadar, vicerector, şi de Pr. Marius Vătămănelu, părinte spiritual al comunităţii formative. Astfel, ei au înţeles că această slujire îi angajează la o legătură mai strânsă şi mai vie cu Cuvântul lui Dumnezeu, care constă în ascultarea sa ferventă, primirea lui în suflet cu iubire, meditarea lui şi apoi mărturisirea şi vestirea acestui Cuvânt prin fapte şi cuvinte.

În cuvântul său de învăţătură din cadrul Sfintei Liturghii, Pr. Provincial a subliniat câteva virtuţi şi valori de care trebuie să fie mereu însufleţit apostolul lui Cristos: credinţa puternică în Dumnezeu şi în adevărul Său veşnic, ascultarea autentică faţă de Cuvântul Lui şi iubirea profundă, adevărată, faţă de Domnul şi faţă de aproapele, înrădăcinată în inimă şi arătată pri fapte concrete; părintele a evidenţiat că, în acest fel, ei vor putea crede cu tărie în vocaţia şi misiunea primite, care nu sunt rodul întâmplării, şi vor putea fi statornici în mărturia lui Isus Înviat şi a credinţei lor.

***

În cadrul Sfintei Liturghii şi a ceremoniei de instituire, din seara zilei de 14 mai, în sărbătoarea sfântului apostol…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Miercuri, 15 mai 2019

Distribuie cu: