Loading...

Roman: Deschiderea oficială a Departamentului de Literatură

Cativa membri ai Depart. de Liter. impreuna cu oaspeti din strainatate

Distribuie cu:

Cativa membri ai Depart. de Liter. impreuna cu oaspeti din strainatate

Cativa membri ai Depart. de Liter. impreuna cu oaspeti din strainatate

Joi, 23 mai 2013, a avut loc inaugurarea Departamentului de Literatură al Academiei Istorico-Juridico-Teologică „Petru Tocănel”, în cadrul Simpozionului internațional „Milostivire și pedeapsă în dreptul bisericii” ce i-a avut invitați pe distinșii oaspeți Eminenţa Sa Card. Francesco Coccopalmerio, Preşedintele Consiliului Pontifical pentru Textele Legislative, P.S. Gianfranco Girotti, OFMConv., Regent emerit al Penitenţiariei Apostolice, Pr. Emilian Cătălin, Ministrul Provincial al Ordinului Fraţilor Minori Conventuali din România și numeroase personalități din țară și străinătate.

Departamentul de Literatură a fost înființat în luna februarie a acestui an și are ca scop promovarea valorilor literare române, universale și cu o anumită orientare spre literatura franciscană.

Departamentul are în prezent 7 membri, profesori de limba și literatura română, limba  latină, psihologie, catehism precum și alte discipline.

Preocupările noastre științifice au o arie largă: de la istoria literară (perioade, autori ,tendințe), critică literară, la literatura franciscană medievală și contemporană.

Sunt în curs de desfășurare proiecte individuale de amploare, primul dintre acestea este și Concursul de Creație Literară Religioasă „Formați la Școala lui Isus” care  s-a bucurat de un adevărat succes din partea elevilor participanți. Printre obiectivele acestui proiect s-au regăsit: educarea intelectuală, morală şi estetică a tinerilor; dezvoltarea abilităţilor elevilor de a aborda în mod creativ şi interactiv o tematica propusă; descoperirea talentelor creativ-artistice în rândul elevilor. O altă activitate din catrul noului departament a fost și lansarea cărții “Personalități romașcane”, semnată de Mihaela Tihon și Marius Neculai. Autorii lucrării au prezentat argumentele pentru care s-au alăturat în realizarea primului dicționar de “Personalități romașcane”.

Activitatea s-a încheiat cu acordarea de diplome de excelență d-lui prof. dr. Viorel Stan, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, pr. prof. Cristinel Sociu, directorul Liceului Teologic Romano-Catolic “Francisc de Assisi” din Roman și nu în ultimul rând s-au oferit diplome și premii elevilor participanți la cele două secțiuni: gimnaziu și liceu. Diplomele au fost înmânate de Eminenţa Sa Card. Francesco Coccopalmerio, Preşedintele Consiliului Pontifical pentru Textele Legislative și de pr. dr. Eugen Răchiteanu, Presedintele Academiei Istorico-Juridico-Teologică „Petru Tocănel” din Roman.

Prof. Imbrea Ramona

Distribuie cu: