Loading...

Papa va merge la Assisi pe 4 octombrie a.c.

Papa va merge la Assisi pe 4 octombrie a.c.

Distribuie cu:

Papa va merge la Assisi pe 4 octombrie a.c.

Papa va merge în pelerinaj la Assisi pe 4 octombrie a.c.

 

Prin scrisoarea din 23 mai 2013, adresată Episcopului de Assisi, semnată de substitutul Secretariatului de Stat, Excelenţa Sa Mons. Angelo Becciu, primind invitaţia aceluiaşi prelat, formulată în comuniune cu Episcopii din Umbria, Sfântul Părinte Francisc a comunicat că pe 4 octombrie a.c. doreşte să meargă în pelerinaj în oraşul Sf. Francisc.

„Dieceza Sărăcuţului exultă la auzul acestui semn de atenţie şi bunăvoinţă. Împreună cu alte dieceze implicate în activitatea regională de menţinere a flăcării de la candela închinată Patronului Italiei, la unison cu Fii Sf. Francisc din diferite Ordine, precum şi cu autorităţile locale, îi mulţumim Sfântului Părinte şi îl aşteptăm cu nerăbdare. Îi încredinţăm mijlocirii Sfântului din Assisi slujirea Sfântului Părinte Francisc, precum şi viaţa morală şi civilă a naţiei noastre”.

Comunicatului Episcopului de Assisi, Mons. Domenico Sorrentino, publicat pe situl www.diocesiassisi.it, i se adaugă şi acela al Custodelui de Assisi: „Un ropot de aplauze din partea fraţilor de la Sacro Convento, reuniţi în jurul meselor, cât şi sunetul clopotelor Bazilicii papale, au exprimat bucuria cu care a fost primită vestea sosirii Sfântului Părinte, pe 4 octombrie a.c., la Assisi. Asemenea fericitul Ioan al XXIII-lea în 1962, Papa Francisc va veni în pelerinaj la mormântul Sfântului Patron al Italiei chiar de Sărbătoarea sa, pentru a aprinde, împreună cu Episcopii din Umbria, candela sfântă (de la mormânt). Recunoscători fiindu-i, vom intensifica rugăciunea noastră pentru a ne pregăti să-l primim cu devoţiune de fii şi cu grijă maternă”.

De la Sacro Convento, Assisi
sursă: http://www.ofmconv.com/
traducere: Fr. Adrian Măgdici OFMConv

Distribuie cu: