Loading...

Roman: Conferințe despre porunca a noua a lui Dumnezeu

Suita de conferințe pe care Academia „Petru Tocănel” le propune a ajuns la porunca a noua: „Să nu dorești femeia aproapelui tău”. Dezbaterile se vor desfășura în ziua de joi, 24 noiembrie, ca de obicei, în sala de conferințe a Hotelului Roman, începând cu ora 18:00.

Distribuie cu:

În raport cu porunca a șasea, („Să nu faci fapte necurate”), această poruncă a lui Dumnezeu are ca centru de greutate dorința. Există vreo diferență dintre a vrea și a dori? Deși în aparență, cele două verbe sunt sinonime, a dori găsește rădăcini mai profunde în inima omului. Când dorința mea devine păcat? Când ceea ce îmi doresc mă îndepărtează de Dumnezeu și mă afundă în dezordinea patimilor? Iubirea este cea care dă plinătate vieții. Cu toții suntem chemați la a ne educa gândurile și sentimentele, ne invită să parcurgem împreună cu Isus Cristos drumul uneori atât de anevoios al purificării inimii. Dar să fim sinceri: ce căutăm în viață? Ce ascund dorințele cele mai profunde ale inimii?

Papa Francisc, într-una dintre intervențiile sale, afirma că „ceea ce mișcă viața creștinului înainte este dorința. Cu cât mai mare este dorința noastră, cu atât mai mare va fi bucuria noastră. Creștinul este un om al dorinței – întotdeauna dorește tot mai mult pe cărarea vieții”.

Invitații acestei întâlnirii vor prezenta izvoarele scripturistice ale acestei porunci și a însemnătății ei, apoi vom învăța din tradiția Bisericii Ortodoxe care sunt patimile care pot înrobi inima omului și cum putem lupta cu ele pentru ca să ne păstrăm inima curată.

În vederea educației tinerei generații spre o maturizare a relațiilor și a dimensiunii afective, cât a celor care fac pasul spre căsătorie, reprezentanții Asociației „Familia și Viața” vor scoate în evidență importanța cunoașterii de sine, a acceptării propriilor limite și a rolului fundamental al întâlnirii personale cu Dumnezeu în vederea unei maturizări în iubire.

Vă așteptăm cu drag pentru o pauză spirituală pentru a trăi cu credință și în speranță viața de fiecare zi!

Distribuie cu: