Loading...

Pr. Anton Demeter: Începerea primei etape a cauzei de beatificare

Începerea oficială a primei etape (investigarea informativă diecezană) a cauzei de beatificare a slujitorului lui Dumnezeu Anton Demeter, preot franciscan conventual

Pr. Anton Demeter, OFMConv.: Începerea primei etape a cauzei de beatificare.

Distribuie cu:

Autorul Scrisorii către evrei îi îndeamnă pe destinatarii scrisorii sale să-și amintească de cei care le-au vorbit despre Dumnezeu și, considerând împlinirea vieții lor, să le imite credința (cf. Evr 13,7).

În spiritul acestui cuvânt divin, cu alese simțăminte de bucurie și recunoștință față de Tatăl luminilor, de la care coboară spre noi „orice dar bun și orice dar desăvârșit” (Iac 1,17), vă anunțăm că în data de 29 noiembrie a.c., la ora 17.00, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, se va deschide oficial prima etapă a cauzei de beatificare (investigația informativă diecezană cu privire la viața, virtuțile și faima de sfințenie) a slujitorului lui Dumnezeu Anton Demeter, preot franciscan conventual.

Sfânta Liturghie va fi prezidată de către Excelența Sa, Mons. Petru Gherghel, Episcop de Iași, alături de care vor concelebra: fr. Teofil Petrișor, ministru provincial, fr. Damian Gheorghe Pătrașcu, postulator general, fr. Cristian Blăjuț, vicepostulator, părinți parohi și guardiani ai comunităților franciscane, preoți invitați din parohiile în care a slujit părintele Anton Demeter.

Îi invităm pe toți cei care au posibilitatea, mai ales pe cei care l-au cunoscut pe părintele Anton, să participe la această sfântă celebrare și vă îndemnăm să continuați să vă rugați pentru ca bunul Dumnezeu să-l învrednicească pe slujitorul său de cinstea altarelor și, totodată, să-i cereți mijlocire și ajutor, mai ales pentru cei bolnavi și suferinzi.

Pace și bine!

Distribuie cu: