Loading...

Roman, concert susţinut de Schola Cantorum Muşatină

Distribuie cu:

Schola Cantorum Muşatină este un cor polifonic, pe 4 voci mixte, recent înfiinţat, avându-l ca iniţiator/fondator pe Pr. Cristian Dumea, profesor al Facultăţii de Teologie din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman.

Alcătuirea corului este eterogenă (cadre didactice, studenţi, elevi, simpatizanţi, etc.), membrii ei provin din diferite medii ale urbei, de descendenţă muşatină şi din localităţile limitrofe, iubitori de muzică polifonică.

Formaţiunea corală, independentă de orice entitate confesională/religioasă a oraşului Roman, se doreşte a fi cât mai reprezentativă şi ecumenică, având ca obiectiv promovarea de iniţiative culturale, artistice şi religioase.

Corul a fost înfiinţat în luna februarie a anului 2012 şi îşi desfăşoară activităţile în colaborare cu Universitatea de Arte “G. Enescu” din Iaşi. Din luna decembrie, a devenit corul Departamentului de muzică, sub conducerea Pr. Cristian Dumea, alături de Departamentul de literatură creștină, condus de doamna prof. Imbrea Ramona, din cadrul aceleiași Academii.

Cu ocazia primului aniversar al existenţei şi activităţii sale, se lansează oficial şi Orchestra de cameră a Departamentului de muzică.

pr. Eugen Răchiteanu,
preşedinte al Comisiei pentru cultură

Distribuie cu: