Loading...

Noul Ministrul provincial al Provinciei italiene Sf. Anton de Padova

Fr. Marco Tasca, ministru general (stânga), îl felicită pe fr. Giovanni Voltan, noul ministru provincial al Provincii italiene Sf. Anton de Padova

Distribuie cu:

Fr. Marco Tasca, ministru general (stânga), îl felicită pe fr. Giovanni Voltan, noul ministru provincial al Provincii italiene Sf. Anton de Padova

Fr. Marco Tasca, ministru general (stânga), îl felicită pe fr. Giovanni Voltan, noul ministru provincial al Provinciei italiene Sf. Anton de Padova

 

Părintele Giovanni Voltan este noul ministrul provincial al noii „Provincii italiene Sf. Anton de Padova”.

„Fumul alb” a apărut la ora 16.00, chiar de la primul scrutin, având 54 de voturi favorabile din 83 de fraţi capitulari prezenţi. Părintele Giovanni şi părintele Giancarlo Zamengo, paroh de Arcella, contracandidatul său, au înfruntat cu seninătate şi mare umilinţă evenimentul în care au fost protagonişti. Ca şi-n recentul conclav, ne-am dat seama că, atunci când acţionează Duhul şi autoritatea este asumată în spirit de slujire, se ajunge mai repede la un acord.

 

Părintele Giovanni Voltan s-a prezentat cu extremă simplitate:

«M-am născut la Padova, la data de 12 ianuarie 1962. În 1973 am intrat în Seminarul mic al Fraţilor Minori Conventuali din Camposampiero. După şcoala medie şi gimnaziu, la 20 de ani, eram novice la Bazilica Sfântului din Padova şi am făcut profesiunea simplă la data de 8 septembrie 1982.

Au urmat studiile filosofico-teologice de la Institutul Teologic „Sf. Anton Învăţatul” din Padova, iar la 25 martie 1988 am făcut alegerea definitivă şi totală (profesiunea solemnă); la data de 16 decembrie 1989 am fost hirotonit preot de episcopul de Gorizia, mons. AntonioVitale Bonmarco, fost ministru provincial şi fost ministru general al Ordinului nostru.

Din 1987 şi până în 2005 am lucrat în formare, mai întâi în seminarile mici de la Rivoltella del Garda (1987-1989) şi Camposampiero (1989-1994), iar mai apoi am fost numit rector al postulanţilor din Brescia (1994-2001) şi al Post-noviciatului din Padova (2001-2005). Din 2005 până în 2007 am stat la conventul „Sfântului” (Padova), având posibilitatea de a frecventa Institutul Teologic de Assisi (afiliat Facultăţii de Teologie a Universităţii Pontificale din Lateran), unde urmam cursuri de franciscanism, obţinând, la data de 24 oct. 2008, masterul în teologie şi studii franciscane.

După studiile de la Assisi, în 2007, am fost repartizat la Camposampiero, unde am îndeplinit slujirea de responsabil al fraţilor cu profesiune solemnă, până în martie 2009, când, în cadrul Capitolului provincial ordinar, la data de 13 martie, am fost ales vicar provincial al „Provinciei Padovane a Sf. Anton” ».

Ieri, 12 aprilie 2013, părintele Giovanni Voltan a fost ales ministru provincial.

Confraţii săi îl stimează şi sunt edificaţi de bunătatea sa, de surâsul şi de lumina ochilor săi. Lunea viitoare părintele Giovanni va propune spre aprobare întregii adunări pe colaboratorii săi cei mai apropiaţi, după care va urma o lungă pauză până la jumătatea lunii iulie. Între timp noul ministru va trebui să schiţeze programul celor patru ani care urmează şi să prezinte organigrama cu noile slujiri ale fraţilor.

Noua „Provincia italiană a Sf. Anton” s-a format ca urmare a fuziunii dintre Provincia de Padova și cea de Bologna.

pr. Egidio Monzani OFMConv,
purtător de cuvânt al Capitolului provincial

sursă: http://www.francescaninorditalia.net/

traducere & adaptare: pr. Adrian Măgdici OFMConv

Distribuie cu: