Loading...

Roman: Campusul tinerilor

În perioada 22-25 august 2018, tineri din mai multe parohii (Buruienești, Galați, Hălăucești, Huși, Luizi-Călugăra, Nisiporești și Târgu Trotuș), însoțiți de preoți și persoane consacrate, au participat la Campusul tinerilor, organizat de Comisia pentru pastorația tinerilor și animare vocațională a Provinciei Fraților Minori Conventuali din România și desfășurat la Seminarul Franciscan din Roman.

Tineri în campus la Roman

Distribuie cu:

Tema campusului din acest an a fost Slujitoarea lui Dumnezeu Veronica Antal, tânără franciscană, model de credință, iar în cele patru zile petrecute împreună, tinerii au fost îndemnați atât de animatori cât și de fr. Marius-Petru Bîlha, relatorul momentelor catehetice, în a-și mărturisi, cu tărie și curaj, credința asemenea Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal.

Am petrecut împreună momente de rugăciune, Adorație Euharistică, pelerinaj la cripta Veronicăi Antal în biserica parohială din Nisiporești, precum și cateheze desfășurate în grupuri restrânse care ne-au provocat în a căuta și a găsi cu adevărat sensul credinței în viața noastră cât și a o mărturisi fără teamă. Pentru a reuși am fost ajutați de un program care, chiar daca a fost destul de intens, a fost conceput în așa fel încât tinerii au avut posibilitatea să cunoască mai profund propria credință, viața Veronicăi Antal, ajungându-se până la a lega între ei prietenii noi. O experiență minunată care cu siguranță i-a ajutat atât în dezvoltarea umană, cât și în cea spirituală și i-a făcut să se întrebe: ,,Oare mă comport eu ca un adevărat creștin în viața mea de zi cu zi? Am eu curajul să îmi mărturisesc credința oriunde, oricând și oricui?”

Campus ne-a oferit posibilitatea să legăm noi prietenii și să trăim experiențe unice, ajutându-ne pe toți să devenim asemenea „unui bob de grâu care căzut în pământ, aduce mult rod” (cf. In 12, 24).

[ *** ]

 

În perioada 22-25 august 2018, tineri din mai multe parohii (Buruienești, Galați, Hălăucești, Huși, Luizi-Călugăra,…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Duminică, 26 August 2018

Distribuie cu: