Loading...

Invitație la profesiunea simplă

Duminică, 9 septembrie 2018, în biserica romano-catolică Sfântul Mihail, Arhanghel” din localitatea Bogdănești, patru frați novici vor profesa, pentru întâia oară, sfaturile evanghelice pentru un an de zile.

Invitație la profesiunea simplă

Distribuie cu:

Sfânta Liturghie, în cadrul căreia va avea loc ritualul profesării voturilor evanghelice, va începe la ora 11:00 și va fi prezidată de către Ministrul provincial, fr. Teofil Petrișor, la care vor participa și alți frați preoți din țară și străinătate, părinți și rude ale candidaților.

Acest moment va reprezenta un pas fundamental în vederea consacrării vieții lor lui Dumnezeu, așa cum prevede regula Seraficului Părinte Sfântul Francisc: „Sfârșind anul de probă, să fie primiți la ascultare, promițând să păstreze pentru totdeauna viața și regula aceasta (nt. red. – Regula seraficului Părinte Sfântul Francisc). Și nu le va fi permis sub niciun chip ca să iasă din această credință, după porunca domnului Papă, căci precum spune evanghelia: Nimeni care pune mâna pe plug și privește înapoi, nu este vrednic de Împărăția Cerurilor” (Rb II).

Într-adevăr, la sfârșitul acestui an de probă, după ce frații novici au experimentat viața fraternă, în toate dimensiunile ei, și s-au rugat mai intens având ca model pe Seraficul Părinte Francisc, călăuziți fiind de către Magistrul de novici și echipa formativă, se vor dărui lui Dumnezeu, profesând pentru un an de zile voturile evanghelice.

Cei patru frați novici ce vor profesa voturile evanghelice sunt:

  1. BUTĂCEL Marian-Maximilian, Parohia R.-C. „Înălțarea Sfintei Cruci” – Luizi-Călugăra (BC);
  2. CRĂCIUN Narcis-Gabriel, Parohia R.-C. „Ss. Apostoli Petru și Paul” – Brusturoasa (BC);
  3. DĂMĂTĂR Cezar, Parohia R.-C. „Sf. Anton de Padova” – Târgu-Frumos (IS);
  4. PETRUȚ Răzvan-Emanuel, Parohia R.-C. „Nașterea Sf. Fecioare Maria” – Bălușești, com. Icușești (NT);

Profesarea voturilor evanghelice reprezintă o împlinire pentru frații novici și, de asemenea, o bucurie pentru întreaga Provincie „Sfântul Iosif” din România, fapt pentru care, împreună cu familiile acestor frați, mulțumind Domnului pentru darul vocației, vă invităm să vă uniţi în rugăciune şi, participând la acest eveniment, să fiţi alături sufleteşte de fraţii ce vor profesa pentru întâia oară voturile evanghelice.

Pace și bine!

 

Distribuie cu: