Loading...

Reculegere lunară la Hălăucești

Am înțeles că sensul Postului, pe care îl vom inaugura peste câteva zile, este cel de a ne regăsi pe noi înșine și de a ne reînnoi mintea și inima la izvoarele harului lui Dumnezeu.

Hălăucești: Reculegere lunară.

Distribuie cu:

În ziua de joi, 23 februarie 2017, s-a desfășurat la Hălăucești ziua de reculegere organizată de frații din conventul din localitate, la care au participat frați din câteva convente apropiate: Nisiporești, Buruienești, Cacica și conventul „Sf. Anton de Padova” din Roman. Momentul spiritual a fost propus de pr. Lucian Horlescu, profesor la Institutul nostru din Roman. De la primele ore ale dimineții, pâlpâitul razelor de soare anunțau o zi frumoasă și liniștită. Meditația propusă fiind despre însemnătatea Postului Mare s-a pliat excelent de bine pe atmosfera plăcută de afară. Părintele relator Lucian ne-a făcut să înțelegem că „acum” începe timpul convertirii noastre, adică a întoarcerii cu inima spre Dumnezeu.

Consider că afirmația centrală care „a dat peste cap” așteptările auditoriului respectabil prezent, a fost următoarea: „cine nu are nevoie de convertire, nu are nevoie de Dumnezeu!”. Am înțeles că sensul Postului, pe care îl vom inaugura peste câteva zile, este cel de a ne regăsi pe noi înșine și de a ne reînnoi mintea și inima la izvoarele harului lui Dumnezeu, pentru a face vizibilă imaginea lui Isus în noi.

Programul spiritual al zilei s-a derulat în mod cadențat și a cuprins, printre altele, recitarea Rozariului și a Orei Medii în fața Sfântului Sacrament și o așteptată agapă frățească, după rețete tradiționale cunoscute. De pe chipul senin și vesel al fraților prezenți am dedus reușita acestei zile binecuvântate, care, cu siguranță, a edificat și înnobilat viața noastră spirituală, prin meditație, cânt, rugăciune și vorba bună spusă la momentul potrivit. Maica Domnului, patroana spirituală a Conventului nostru drag, ne-a însoțit și de data aceasta cu ocrotirea și solicitudinea ei maternă. Le mulțumim fraților prezenți pentru bucuria și seninătatea pe care ne-au transmis-o și pentru disponibilitatea și înțelegerea arătate!

Pace și bine!

Distribuie cu: