Loading...

Editura Serafica: Patruzeci de pași spre migdal: cântări către Magdala Nunayya

La Editura Serafica a apărut, de curând, cartea Patruzeci de pași spre migdal: cântări către Magdala Nunayya, de Carmen-Gabriela Ioniță; Format 12/20; pagini: 78; preț: 10 lei.

Editura Serafica: Patruzeci de pași spre migdal: cântări către Magdala Nunayya

Distribuie cu:

Lucrurile importante le păstrezi în suflet, imagini ale unor oameni, locuri, întâmplări, melodii, anotimpuri, miresme. Uneori ies la suprafață, ca și acele vestigii, pe care pământul le descoperă, redându-le prezentului, luminii. De multe ori, poate ți-ai dorit, ca să ajungi fizic în anumite părți ale globului și nu ai putut din diferite motive, însă, există un loc, în inima ta, unde te poți întâlni cu absolut tot.

Așa cum toate au pornit de la Dumnezeu și au fost făcute prin El, în ființa ta a suflat din preaplinul Lui, trebuie doar să ai credință. Întâlnirea cu Maica Domnului, cu Isus Cristos, cu Apostolii, Mucenicii, sfinții, cu locurile considerate sfinte, care au crezut în Isus și l-au urmat, le găsești în sufletul tău.

Așa este și cu Migdalul sau Magdala, locul de proveniență al sfintei Mironosițe cea Întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena. Mulți au încercat să găsească acest loc. În Vechiul Testament, în cartea lui Iosua (19,32-39) întâlnim într-o enumerare și numele de Migdal-El, Turnul lui Dumnezeu sau Cetatea lui Dumnezeu, cetate care a fost atribuită, prin tragere la sorți, seminției fiilor lui Neftali. Apoi în Cartea profetului Mihea (4,8), chiar dacă în limba română cuvântul Migdal sau Magdala nu apare, acesta este tradus direct ca și „turn de pază”” (fortăreață): „Iar la tine, turnul de pază al turmei, colina fiicei Sionului, la tine se va întoarce stăpânirea de odinioară, împărăția fiicei Ierusalimului!”

Conform hărților, lângă Marea Galilee, există două locuri care au purtat numele Magdala, și anume: Magdala Gadar, în partea de est a Mării Galilee, și Magdala Nunayya (Turnul pescarilor sau Fortăreața pescarilor), situată lângă Tiberias, în partea de vest a Mării Galilee. Aici se crede a fi locul de proveniență al Sfintei Maria Magdalena, loc în care s-au și descoperit rămășițele unei sinagogi din acea perioadă.

Până să poți ajunge acolo, întâlnirea dintre tine și Migdal, așa cum se numește acum în limba ebraică, sau Magdala Nunayya, cum se numea în aramaică, va avea loc în inima ta. Înăuntrul ființei tale vei simți o binecuvântare venită de sus, o întâlnire tacită între tine și Isus și chiar Sfânta Maria Magdalena. Odată ce ai pronunțat numele de Magdala Nunayya ai și călcat pe urmele cuvintelor ieșite de pe buzele Domnului Isus și ai pornit pe urma pașilor săi.

Bariera timpului s-a dezlegat și există un singur timp, acum, când mergi alături de Isus. Aceștia sunt cei patruzeci de pași spre Migdal sau Magdala. O Cântare către Mirele sufletului, Isus. Nu mergi singur în această călătorie, mergi în doi. Drumul contează, fii atent la el, la tot ce îți vine în cale și învață de la mic și de la mare.

Tot ce îți doresc e să ai credință.

***

Patruzeci de pași spre migdal: cântări către Magdala Nunayya
Carmen-Gabriela Ioniță, Editura Serafica, 2017; ISBN 9786067700435; 12/20 cm; 78 pp.; 10 lei.

***

În limita stocului disponibil, cartea poate fi procurată prin comandă:
prin poștă: Editura Serafica, str. Teiului, 20; 611047 – Roman (NT);
prin e-mail: edituraserafica@yahoo.com;
prin telefon: 0741.120.321 (Orange); 0785.222.017 (Telekom mobil); 0233.744.611 (Telekom fix);
prin website (online): www.edituraserafica.ro

Distribuie cu: