Loading...

Partea a 2-a a Capitulului Provinciei Franciscane Sf. Iosif (1)

Distribuie cu:

Provincia franciscană „Sf. Iosif”
Capitul Provincial Ordinar
Partea a II-a

 
Domnul să vă dăruiască Pacea Sa!

În perioada 20-25 iunie, în conventul „Sf. Francisc de Assisi”, din Roman, se celebrează a doua parte a Capitulului Provincial Ordinar a fraților franciscani conventuali.

Lucrările capitulare au început prin celebrarea Sfintei Liturghii în cinstea Duhului Sfânt, celebrată de către Pr. Maurizio de Paolo, Procuratorul General al Ordinului, și a constituit punctul de plecare și introducerea spirituală a zilei. Pr. Maurizio îl substituie și îl reprezintă pe Ministrul General, Fr. Marco Tasca, care nu poate fi prezent încă de la început, din cauza unor problematici urgente ce au intervenit și care necesitau prezența sa la Roma. Inspirat de Cuvântul zilei, Pr. Maurizio se întreabă cum poate fi reconciliat rolul Bisericii de a judeca cu aspectul milostivirii, promovat de Papa Francisc, dat fiind faptul că invitația lui Cristos, în discursul de pe munte, este aceea de a nu judeca și de a fi milostivi, căci măsura pe care noi o folosim, va fi folosită pentru noi. Nu putem fi indulgenți cu noi înșine, găsindu-ne mereu justificări, dar exigenți cu ceilalți, datorită funcției sau rolului pe care îl putem avea.

La ora stabilită, frații capitulari s-au întâlnit în aula capitulară pentru continuarea lucrărilor, cu cea de-a cincea sesiune. Ministrul Provincial, Fr. Teofil Petrișor, îi salută și le mulțumește tuturor fraților pentru prezență, în special le mulțumește reprezentantului Ordinului, Fr. Maurizio, și custodelui provincial, Fr. Cesar Essayan, după care propune spre votare programul de lucru prestabilit, frații votându-l în unanimitate.

Ministrul Provincial insistă asupra importanței comunității și fraternității în societatea noastră, considerând foarte inspirat citatul din Evangelii Gaudium, citat ce constituie motto-ul inițial al schiței. „Să nu lăsăm să ni se fure comunitate!” (EG 92). Părintele Provincial remarcă faptul că astăzi există riscul pierderii valorilor și principiilor ce au constituit identitatea noastră.

Lucrările capitulare au continuat cu discuțiile în grupuri asupra Proiectului Provincial Cvadrienal. Tuturor, pace și bine!

Fechetă Daniel, secretar capitular &
Adrian Măgdici, responsabil mass media pe durata Capitolului

Distribuie cu: