Loading...

Invitaţie: hirotonire de preoți franciscani

Distribuie cu:

hirot

24 iunie 2016

 
 

Vineri, 24 iunie 2016, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11.00, care va fi celebrată de către PS Petru Gherghel, Episcop de Iași, în Catedrala Romano-Catolică din Iași, 9 frați diaconi aparținând Ordinului Fraților Minori Conventuali – Provincia „Sf. Iosif” din România, împreună cu alți părinți diaconi ai Diecezei de Iași și ai altor Congregații religioase, vor primi Ordinul sacru al Prezbiteratului.

Frații diaconi franciscani s-au format pentru acest moment important din viața lor în Seminarul Franciscan din Roman și în alte case de formare ale Ordinului. În perioada 12-17 iunie, drept pregătire în vederea hirotonirii, au participat la exercițiile spirituale în Casa de spiritualitate a părinților carmeliți de la Luncani, avându-l ca animator pe pr. Marius Vătămănelu OFMConv.

Vă invităm să-i însoțim cu prezența și cu rugăciunea noastră pe toți acești tineri care, cu multă generozitate și entuziasm, vor spune, în solemnitatea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, un „Da” hotărât lui Cristos, Preotul Veșnic.

Frații franciscani minori conventuali care vor fi hirotoniți preoți:

Fr. Marius Balint (Horgești, BC)
Fr. Daniel Gal (Luizi-Călugăra, BC)
Fr. Iosif Dancă sr. (Adjudeni, NT)
Fr. Fr. Andrei Bejan (Galați, GL)
Fr. Cezar Nanea (Călărași, CL)
Fr. Dan-Ciprian Vătămănelu (Tămășeni, NT)
Fr. Gabriel-Anton Ferenț (Șcheia, IS)
Fr. Mihai-Ciprian Hortolomei (Huși, VS)
Fr. Iulian Robu (Săbăoani, NT)

Le dorim fraților diaconi o pregătire cât mai rodnică și o sărbătoare binecuvântată!

Distribuie cu: