Loading...

Programul pelerinajului de la Cacica, 14-15 august 2016

Distribuie cu:

cacicaDragi cinstitori ai Preacuratei Fecioare Maria,

„Venim, o, Preacurată, cu inimi iubitoare, să-ţi punem fiecare o floare pe altar”… este cântul, dar totodată şi dorinţa fiecărui creştin de a răspunde la chemarea pe care o primeşte în fiecare an din partea Mariei, de a o întâlni, de a vorbi cu ea, de a fi împreună cu mama noastră cerească, aşa cum un copil se bucură şi doreşte să fie cât mai des cu mama sa.

Aici avem ocazia să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru darurile primite, să-i cerem prin mijlocirea mamei sale noi haruri atât pentru noi cât şi pentru cei dragi ai noştri: pentru copii şi tineri, pentru familii.

Maica Domnului, cu iubirea ei maternă şi cu pruncul Isus în braţe, aşa cum este reprezentată în icoana făcătoare de minuni, de aici, de la Cacica, vă aşteaptă şi în acest an la sanctuarul ei, pentru a trăi momente deosebite de har şi binecuvântare din partea mamei noastre cereşti, Maria!

În acest an jubiliar al Milostivirii, suntem chemaţi să trecem şi prin poarta sfântă, care este deschisă aici, la Cacica, moment deosebit pentru sufletul fiecărui creştin, care, condus de Maria, poate să experimenteze milostivirea divină, primind totodată indulgenţa plenară.

Anul acesta, la celebrările hramului sanctuarului de la Cacica a fost invitat şi Preafericirea Sa Fouad Twall, patriarh latin al Ierusalimului.

 

Programul celebrărilor dedicate hramului şi pelerinajului:

Duminică, 14 august 2016

10.00 – Celebrare penitenţială şi trecerea prin Poarta Sfântă

12.00 – Sfânta Liturghie solemnă de deschidere a pelerinajului

12.30 – Pelerinajul tinerilor (se va porni de după calea ferată înainte de zona unde încep serpentinele din drumul spre Cacica)

13.30 – Sosirea tinerilor la sanctuar

16.00 – Calea sfintei Cruci

17.00 – Adoraţie euharistică

18.00 – Sfânta Liturghie pentru tineri, seminarişti şi persoane consacrate

20.30 – Concertul corului „Collegium Baccalarum”, din Polonia

22.00 – Priveghere mariană, urmată de procesiunea cu lumânări în jurul sanctuarului

Luni, 15 august 2016

06.00 – Sfânta Liturghie de dimineaţă

07.30 – Sfânta Liturghie greco-catolică (în biserică)

08.30 – Sfânta Liturghie în limba maghiară (la grotă)

09.15 – Sfânta Liturghie în limba polonă (în biserică)

09.15 – Sfânta Liturghie în limba germană (la grotă)

11.00 – Sfânta Liturghie solemnă pontificală a hramului, cu venerarea icoanei Maicii Domnului din Cacica, încheiată cu procesiunea în jurul bazilicii.

 

Pr. Daniel Anton Lucaci

Distribuie cu: