Loading...

Pictură privind ocrotirea planetei

Sfântul Părinte a privit cu emoție și interes pictura murală care i-a fost dedicată la Albano (Roma), unde în după amiaza de sâmbătă, 21 septembrie 2019, a efectuat o scurtă vizită pastorală. Pictura murală uriașă a fost realizată de artistul care se semnează ”Maupal”, un nume cunoscut în ambientul roman pentru alte producții de ”street art”, și se inspiră din enciclica papei Francisc ”Laudato si” privind ocrotirea planetei, ”Casa noastră comună”.

2019.09.20 Murale AlbanoPictura murală uriașă dedicată papei Francisc la Albano (Roma).

Distribuie cu:

Primul moment al vizitei pastorale efectuată de papa Francisc în după amiaza de sâmbătă, 21 septembrie 2019, la Albano, un orășel din apropierea Romei, a fost în piața centrală a localității. Cu sprijinul primăriei, artistul roman care se semnează „Maupal” a realizat o pictură murală uriașă inspirată din enciclica papei Francisc ”Laudato si” privind ocrotirea planetei, „Casa noastră comună”. 

Imaginea, numită ”Exemplum omnibus” (Exemplu pentru toți – n.r.), reprezintă, în partea stângă, câteva furnale din care iese un fum negru, iar în partea centrală, imaginea papei care, cu o mână se ține de corzi, iar cu cealaltă curăță cerul cenușiu, lăsând să se vadă din nou în urma sa o dâră de cer albastru și curat.

După discursurile autorităților, papa Francisc a mulțumit celor aproximativ zece mii de persoane care l-au întâmpinat în fața acestei picturi murale. „Vă mulțumesc”, a spus pontiful, „pentru această primire atât de călduroasă. Vă mulțumesc și vouă, celor care cântați atât de bine. Iar acum, să ne pregătim pentru Sf. Liturghie: eu mă voi ruga pentru voi și voi, pentru mine”.

Înainte de Sf. Liturghie, care urma să fie celebrată în aer liber, papa Francisc a fost însoțit de episcopul diecezei de Albano, mons. Marcello Semeraro, în catedrală unde a avut loc o frumoasă rugăciune împreună cu preoții diecezei.

* * *

Material apărut pe www.vaticannews.va/ro

Distribuie cu: