Loading...

Nisiporești: Aniversarea beatificării

Duminică, 22 septembrie 2019, în biserica parohială din Nisiporești s-a celebrat Sfânta Liturghie, cu ocazia împlinirii unui an de la beatificarea fericitei Veronica Antal, tânăra fecioară și martiră, ridicată la cinstea altarelor la 22 septembrie 2018.

Nisiporești: Aniversarea beatificării fericitei Veronica Antal

Distribuie cu:

Sfânta Liturghie a fost prezidată de către PS Petru Gherghel, episcop emerit, împreună cu un mare număr de preoți alături de credincioși și cinstitori ai fericitei Veronica Antal veniți pentru a participa la această sărbătoare.

La începutul Sfintei Liturghii, părintele paroh i-a îndemnat pe cei prezenți să păstreze mereu vie amintirea beatificării și să-i mulțumească Domnului pentru darul făcut comunității din Nisiporești, diecezei și întregii biserici prin fericita Veronica Antal.

La predică, părintele Adrian Sorin Giurgi, Vicar provincial, a vorbit despre importanța diferitelor întâlniri pe care un om le trăiește în decursul vieții. De fapt, viața fiecărui om este marcată și construită în urma unor întâlniri. Pot fi întâlniri pozitive, care ne ajută să creștem, sau întâlniri care ne produc suferință și durere. Însă, întâlnirea esențială a fiecărui om, și care nu trebuie să lipsească din viața nimănui, este cea cu Cristos. În viața fericitei Veronica Antal a avut loc această întâlnire profundă cu Isus Cristos de care ea a rămas mereu alături, iubindu-l și slujindu-l până la sfârșitul vieții sale.

Înainte de a-i binecuvânta pe cei prezenți la celebrarea euharistică cu relicva fericitei, PS Petru Gherghel a dorit să exprime încă o dată bucuria pe care a trăit-o, ca și păstor al diecezei, în momentul beatificării fericitei Veronica Antal, fiind convins că toate aceste momente sunt semne evidente ale iubirii și binecuvântării lui Dumnezeu pe care le revarsă asupra comunității din Nisiporești, Provinciei Franciscane și Diecezei de Iași.

* * *

 

Duminică, 22 septembrie 2019, în biserica parohială din Nisiporești s-a celebrat Sfânta Liturghie, cu ocazia împlinirii…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Duminică, 22 septembrie 2019

Distribuie cu: