Loading...

Începerea anului de Noviciat

În seara zilei de miercuri, 18 septembrie 2019, în sărbătoarea „Sfântului Iosif de Copertino”, la Prăjești, s-a celebrat Sfânta Liturghie, prezidată de Vicarul provincial, fr. Sorin-Adrian Giurgi, alături de alți 17 confrați preoți, în cadrul căreia a avut loc ritul intrării în viața religioasă a șase tineri postulanți, care au primit „haina încercării”, și au început, astfel, anul de Noviciat.

Începerea anului de Noviciat și îmbrăcarea „hainei încercării”

Distribuie cu:

Chiar la începutul Sfintei Liturghii, magistrul de novici, fr. Augustin-Petrică Patrașcu, după ce i-a salutat pe cei prezenți, i-a invitat pe aceștia să se roage și să-i susțină pe cei șase tineri care vor îmbrăca haina încercării și vor începe anul de Noviciat. „Haina încerăcării” aleasă de sfântul Francisc nu a fost spontană și la întâmplare, de vreme ce chiar el a ținut să precizeze în Regulă, că „Dumnezeu m-a chemat pe calea umilinței și mi-a arătat calea simplității” (FF 1564).

După proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu, a urmat omilia rostită de părintele Sorin-Adrian Giurgi, care le-a reamintit celor prezenți că începând cu anul 1991 localitatea Prăjești este locul unde Dumnezeu adună roade spirituale din sufletele celor care încep viața religioasă în Ordinul Fraților Minori Conventuali. Este locul binecuvântat al Provinciei, unde tinerii în decursul timpului s-au consacrat lui Dumnezeu după exemplul sfântului Francisc din Assisi. Totodată, a afirmat că anul de noviciat reprezință un timp al căutării identității franciscane și apartenenței la familia Seraficului Părinte Francisc.

După acest moment și apelul postulanților, aceștia au cerut să primească „haina încercării” și să-l urmeze pe Cristos, după exemplul sfântului Francisc, sărac, umil și iubitor al crucii.

Cei șase frați novici sunt:
1. Gârleanu Ștefan din Parohia R.-C. „Preasfânta Treime” -Butea (IS);
2. Lazarovici Robert-Claudiu din Parohia R.-C. „Adormirea Maicii Domnului” – Cacica (SV);
3. Mureșan Gabriel-Ștefan din Parohia R.-C. „Sfântul Francisc de Assisi” – Baia Mare (MM);
4. Nistor Florin-Marian din Parohia „Sf. Rita” – Târșolț (SM);
5. Solomon Eusebiu-Ciprian din Parohia R.-C. „Înălțarea Sfintei Cruci” – Luizi-Călugăra (BC);
6. Tupiță Bogdan din Parohia „Sfântul Spirit” – Sarasău (MM);

Celebrarea s-a încheiat cu binecuvântarea solemnă în sărbătoarea „Sfântului Iosif de Copertino”.

* * *

În seara zilei de miercuri, 18 septembrie 2019, în sărbătoarea „Sfântului Iosif de Copertino”, la Prăjești, s-a celebrat…

Publicată de Provincia OFMConv. din România pe Miercuri, 18 septembrie 2019

Distribuie cu: