Loading...

Pelerinaj virtual la Nisiporești

Centrele catolice scout din Hălăuceşti, Nicolae Bălcescu şi Pildeşti organizează un pelerinaj la Nisiporeşti, la locul martiriului tinerei fericita Veronica Antal, sâmbătă, 17 noiembrie 2018.

Pelerinaj Veronica Antal

Distribuie cu:

Pornind de la situaţia că nu toţi cercetaşii pot să participe, din diferite motive, propunem tuturor, cercetaşi şi nu numai, de oriunde ar fi, ideea unui pelerinaj virtual în această săptămână, 12-17 noiembrie 2018.

Pelerinajul supune o plecare de la un loc la altul.

Fiecare pelerin va ieşi, în fiecare zi, dacă este posibil, din casa sa şi va merge la biserică, aşa cum făcea Veronica, zilnic, pentru a se întâlni cu iubitul ei, Isus „cel călător”.

Este valabil şi să mergi la o altă „biserică” din localitate (sunt multe), adică la case unde sunt persoane pe care poţi să le ajuţi, să le bucuri, să le asculţi, cărora să le zâmbeşti etc.

Atât.

Întors acasă, vei mulţumi pentru această etapă din pelerinajul tău şi te vei ruga, aşa cum şti, pentru cel pe care l-ai vizitat şi pentru cei, ca tine, care participă la acest pelerinaj, fie virtual, fie real, aşa cum unii cercetaşi vor străbate, la 17 noiembrie, drumul pe care Veronica îl făcea zilnic de la casa ei până la biserica din Hălăuceşti.

Acest pelerinaj se poate face singur sau cu alte persoane.

Se recomandă, în prealabil, să vă procuraţi o „ambientare” personală pentru care se poate citi biografia fericitei Veronica (se găsesc pe internet sau la Fraţii Şcolilor Creştine din Pildeşti).

Un suflet curat, în timpul pelerinajului, ajută enorm pentru a trăi această experienţă umană şi spirituală din viaţa ta.

Fericită Veronica, fi mereu lângă mine şi primeşte-ne în pelerinajul tău de la Nisiporeşti la Hălăuceşti! Amin.

Cei care vor participa la acest pelerinaj virtual trebuie să se organizeze în aşa fel încât nici viaţa de familie, nici de studiu să nu aibă de suferit. Pe de altă parte ştii că orice călătorie implică efort, sacrificiu chiar; fără el, nu se ajunge la ţintă.

***

Material apărut pe www.ercis.ro

Distribuie cu: